- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krajnja mera: Kalinjingradske vlasti predložile da se zabrani uvoz i izvoz robe preko baltičkih država

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaKamioni na granici Kalinjingradske oblasti sa Litvanijom
Kamioni na granici Kalinjingradske oblasti sa Litvanijom - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Potpuna zabrana uvoza i izvoza bilo kakve robe preko baltičkih zemalja može biti jedna od mogućih mera Rusije kao odgovor na tranzitna ograničenja u Kalinjingradsku oblast, saopštio je gubernator oblasti Anton Alihanov.

„Poslali smo nekoliko naših predloga. Opcija koju sam izneo kao jednu od poslednjih je potpuna zabrana uvoza i izvoza bilo kakve robe preko baltičkih zemalja. Na taj način bi zabranili kretanje robe ka baltičkim državama preko teritorije Rusije, sa izuzetkom Kalinjingrada“, rekao je Alihanov za televiziju „Rusija 24“, istakavši da taj korak smatra krajnjom merom.

Gubernator je objasnio da ima u vidu tranzitnu robu koja se prevozi preko teritorije Rusije.
„Na primer, iz Azije preko Rusije u baltičke luke i međunarodni teret koji je stigao u luke baltičkih država i zatim se kreće ili u Rusiju ili preko naše zemlje u druge tranzitne države. Po našem mišljenju, to je krajnja, ozbiljna uzvratna mera“, istakao je Alihanov.
Evropska unija je obustavila teretni saobraćaj iz Rusije u evropske zemlje još početkom aprila, ali je prevoz robe u Kalinjingradsku oblast bio izuzet iz tih ograničenja. Zabrana koju je kasnije uvela Litvanija odnosi se samo na teretni tranzit robe koja je pod sankcijama Evropske unije. Litvanska železnica je obavestila Kalinjingradsku železnicu o tome da se od 18. juna prekida prevoz robe koja je pod sankcijama EU.
Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
RUSIJA
Nemačka traži od Litvanije da ukine blokadu prevoza robe u Kalinjingrad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala