- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„'Ajte svi – ća! Odmah!“ – žestoke reakcije na debakl Hrvatske

© Foto : FIBAHrvatska - Finska
Hrvatska - Finska - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Hrvatske je doživela najveći debakl u svojoj istoriji porazom od Finske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo zbog čega će za neredno Evropsko prvenstvo morati da igraju čak i pretkvalifikacije.
Imali su Hrvati domaći teren i prednost od četiri poena pred finiš meča sa Finskom, ali su na volšeban način uspeli da istope svoje vođstvo i da dožive katastrofu koja ih smešta u red najslabijih evropskih ekipa.
S tim u vezi, Hrvatska, kao reprezentacija koja nikada nije propustila Evropsko prvenstvo, do završnog takmičenja 2025. godine moraće da dođe kroz kvalifikacije za kvalifikacije, a za rivale će imati, na primer, Luksemburg, Kipar, Rumuniju, Albaniju, Austriju...
„'Ajte svi ća! Odmah!“, rekao je košarkaški velikan Željko Jerkov, ne želeći da aktuelna garnitura vodi hrvatsku košarku i u narednom periodu.
Kako je naveo, trenutno rukovodstvo je šest godina na položaju i svih šest godina hrvatska košarka propada.
„Nisu uradili baš ništa dobro. Sada bi trebalo neko drugi da vadi naš sport iz pepela, što će biti mukotrpan posao. Bili smo ponos, sada smo sramota. Treba sesti, razgovarati, naći pravac za ozdravljenje, ali u tim pričama nema mesta za aktuelno rukovodstvo“, istakao je Jerkov.
Aleksandar Petrović, nekadašnji selektor i funkcioner, prozvao je Dina Rađu, predsednika Stručnog saveta.
„Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba da ostane i da kao pravi predsednik Stručnog saveta bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gde nas već žreb odnese“, istakao je Petrović.
Selektor Damir Mulaomerović bio je gotovo nem od šoka.
„Verovatno zanimljiva utakmica, ali šta reći posle svega? Imali smo sve u svojim rukama, promašili smo 13 slobodnih bacanja. Previše za ovakvu utakmicu. Mnogo loših odluka u poslednja tri minuta. Sami smo sebe pobedili“, istakao je Mulaomerović.
Bojan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
U Nišu je nestalo struje, a u Hrvatskoj je Markanen „ugasio“ košarku – Bogdanović: Ja sam kriv!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala