- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federer stigao na Vimbldon – Švajcarac ne može bez londonske trave

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Iako neće biti u prilici da igra na omiljenom turniru, Rodžer Federer je stigao na proslavu 100 godina Centralnog terena. I uživao u društvu Novaka Đokovića.
Po prvi put od 1999. godine Rodžer Federer ne igra na Vimbldonu, ali Švajcarac nije propustio priliku da ipak poseti London.
Federer je došao povodom proslave 100 godina Centralnog terena, ali neće moći da igra na londonskoj travi jer i dalje nije spreman da izađe na teren posle operacija kolena.
„Nadam se da ću se vratiti na Centralni teren još jednom. Nedostaje mi", rekao je Federer.
Najprestižnije tenisko takmičenje na svetu igra se od 1877, dok se najbolji tenis na stadionu, koji prima oko 15.000 gledalaca, igra od 1922. godine.
Organizatori su napravili specijalnu ceremoniju, kojoj prisustvuju neka od najvećih imena belog sporta", a pored velik trojke tu su i Rod Lejver, Bjorn Borg, Venus Vilijams, Bili Džin King...
Poslednji trofej na Vimbldonu Rodžer je podigao 2017. godine, a do finala je stigao i 2019. godine kada je izgubio u dramatičnom meču od pet setova od Novaka Đokovića.
Posle oduzimanja bodova sa Vimbldona gde je prethodne sezone igrao četvrtfinale Federer će gotovo nestati sa ATP liste jer će posle velike pauze izgubiti mnogo bodova.
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
„Poštovanje“ – nepoznata reč i van terena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala