- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras ispao, Đokoviću otvoren put ka finalu Vimbldona

© AP Photo / Alberto PezzaliMladi španski teniser Karlos Alkaras
Mladi španski teniser Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Italijanski teniser Janik Siner priredio je jedno od najvećih iznenađenja na Vimbldonu eliminisavši petog nosioca Karlosa Akarasa u osmini finala u četiri seta 6:1, 6:4, 6:7, 6:3.
Veliku borbu vodili su sedmi i 13. teniser sveta, a posle gotovo tri i po časa igre španska tinjedžerska zvezda je morala da se pomiri s porazom i eliminacijom iz Londona.
Tako se Novaku Đokoviću s puta sklonio jedan od najnezgodnijih rivala koji ga je pobedio u poslednjem međusobnom duelu, ali je to bilo u Madridu, na dva seta. Ovo je ipak mnogo ozbiljniji turnir na kome se vidi razlika između dečaka i muškaraca.
Pokazao je Siner u prvom setu da se ne miri sa ulogom autsajdera koju su mu dodelile kladionice. Ubitačno je servirao, dobro se kretao i kao rezultat svega sa dva brejka stigao do velikih 6:1.
U drugom setu Italijan je ranim brejkom stigao do prednosti koju potom nije ispuštao. Igralo se gem za gem, ali Alkaras nije imao nijednu brejk loptu niti priliku da se vrati u set. Na kraju je Siner izdržao sve i posle 6:4 povećao prednost.
U trećem setu Alkaras je zaigrao koncentrisanije. Gledali smo dug set, i jedan i drugi su bili sigurni na svoj servis pa je odlučivao taj-brejk. A tamo, pravi spektakl. Alkaras ne koristi tri set lopte, zatim Siner dve meč lopte, da bi Španac brejkom za 10:8 smanjio na 2:1.
Ako je propustio šansu u trećem Siner nije u četvrtom setu. Brejk u četvrtom gemu uslovio je da ode na velikih 3:1 koje je do kraja rutinski pretvorio u konačnih 6:3 za trijumf i plasman u četvrtfinale londonskog grend slema.
Tamo će Sineru rival biti bolji iz duela Novaka Đokovića i mladog Holanđanina Van Rijthofena.
Novak Đoković na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
„Novakomrzac“ priziva Đokovića na US Openu
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Srbin za 49 minuta do prve titule u karijeri!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala