- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ovo je vek srpskog ujedinjenja, Srpska treba da se pripremi za odlučujuću odluku

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICMilorad Dodik u Donjoj Gradini
Milorad Dodik u Donjoj Gradini - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, poručio je danas na Kozari da je prošli vek bio vek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude srpskog ujedinjenja - državnog i nacionalnog.
Dodik je istakao da u političkom procesu Republiku Srpsku treba pripremati za odlučujuću odluku jer BiH, kako je naglasio, nije dobra ni za Srpsku ni za Srbe.
„Ona sprečava našu slobodu, razvoj, sprečava da možemo da dišemo punim plućima. Muslimani žele da zadrže BiH kao svoj definitivni cilj. Svet se promenio i ući će u novu konstelaciju, a mi treba da ostanemo jedinstveni i sigurni, povezani, snažni“, rekao je Dodik na obeležavanju 80 godina od Bitke na Kozari.
On je istakao da su Srbi stradalnički narod, koji je tokom prošlog veka izgubio više od pola populacije.
„Sada ovo treba da bude vek našeg srpskog ujedinjenja - srpskog, državnog i nacionalnog. Da li će ova generacija to uspeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj“, poručio je Dodik.
Dodik je poručio da Srpska danas može biti sigurna, dodajući i da je Srbija danas stabilna i jaka, što je važno i za Srpsku, koja se bori sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima svaki dan.
„Svaki dan je borba i izloženi smo pritiscima, ali nam je lakše kad znamo da je Srbija tu. Moja uloga kao vodećeg funkcionera je da obezbedim mir i stabilnost“, rekao je Dodik.
Dodik je naveo da je siguran da snažna Republika Srpska ulazi u godine kada će joj se ponuditi da sama odluči na koji način će ići dalje.
„Ići ćemo zajedno i ne smemo drugačije. Što se tiče puteva u politici, oni ne postoje, oni se grade hodanjem. Moramo da izgradimo naše zajedništvo“, rekao je Dodik.
Dodik je pozvao da se izađu na izbore, održi snažna struktura vlasti Republike Srpske i donese odluka budućnosti.
„Republika Srpska - država srpskog naroda, povezana sa Srbijom“, poručio je Dodik, prenosi RTRS.
Spomenik posvećen Bitki na Kozari - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
REGION
Obeleženo 80 godina od bitke na Kozari /video/
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SRBIJA
Vulin: Srpski svet se stvara da se ne bi ponovila Kozara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala