- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hokejaške zvezde dobijaju pretnje zbog ugovora u Rusiji

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaAleksej Murigin – iskusni ruski hokejaški golman
Aleksej Murigin – iskusni ruski hokejaški golman - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Hokejaši iz Švedske i Letonije dobili su upozorenje da bi mogli da se suoče sa odmazdom u svojim reprezentacijama posle odluke da produže ugovore sa ruskim klubovima koji nastupaju u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi (KHL).
Švedski defanzivac Robin Pres (27) produžio je ugovor sa Severstalom iz Čerepovetsa sa severozapada Rusije. Pres je prošle sezone prvi put obukao dres Švedske, ali se čini da više neće moći zbog odluke da ostane u Rusiji.
To je potvrdio i Johan Štark, generalni sekretar Hokejaškog saveza Švedskem koji je u maju objavio da svi igrači koji ostanu u Rusiji, neće konkurisati za poziv u reprezentaciju.
Štark tvrdi da postoji „velika razlika“ između švedskih igrača koji su izabrali da potpišu nove ugovore sa ruskim klubovima i onih koji su odranije ugovrom vezani pre nego što je izbila situacia u Ukrajini.
Aleksandar Ovečkin, hokej, Dinamo Moskva, fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Amerikanci napali rusku legendu zbog fudbala u Moskvi /video/
„To je druga stvar. Znamo koliko je komplikovati izaći iz ugovora, ali ukoliko imate igrače koji aktivno pristaju na nove ugovore u Rusiji, oni moraju da budu svesni posledica“, poručio je Štark.
U sličnoj situaciji je i Letonac Miks Indrasis kome preti ista sudbina kao Presu zbog odluke da potpiše jednogodišnji ugovor sa Spartakom iz Moskve.
Letonski parlament odlučio je u aprilu da nijedan građanin te zemlje nema pravo da se takmiči u Rusiji i Belorusiji, uz pretnju isključenja iz nacionalnog tima ili ukidanja državnog finansiranja.
Komentarišući slučaj Indrasisa, koji je 10-godišnji veteran u nacionalnom timu, generalni sekeretar Hokejaškog saveza Letonije Roberts Plavejs kaže da će razgovarati s njim.
Kolorado - Tampa Bej, hokej - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Nema kraja histeriji - Amerikanci zabranili Rusima da nose pehar u domovinu

„Iznenadio sam se, kao i svi, kad sam video vest o prelasku u Spartak, ali ne bih komentarisao. Ako je istina da je potpisao ugovor u Rusiji neće igrati za reprezentaciju“, rekao je Plavejs.

Inače, KHL tim Admiral iz Vladivostoka objavio je da će letonski stručnjak Leonid Tambiev nastaviti da ih trenira i sledeće sezone. Pored Švedske i Letonije, i finski hokejaški čelnici su potvrdili da neće zvati igrače koji ostanu u Rusiji.
Finski klub Džokerit iz Helsinkija koji se prošle sezone takmičio u KHL, povukao se ove godine, kao i letonski Dinamo iz Rige. Kazne za sportiste koji nastupaju u Rusiji nisu samo izrečene u hokeju.
Poljski fudbaler Mačej Ribus nedavno je izbačen iz reprezentacije jer je potpisao za Spartak iz Moskve, kao i švedski košarkaš Jonas Jerebko koji nije pozvan u nacionalni tim jer je krajem marta potpisao za CSKA iz Moskve.
Aleksej Murigin – iskusni ruski hokejaški golman - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2021
SPORT
Pobedio je rak, stao među stative i „začarao“ mrežu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala