- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nema kraja histeriji - Amerikanci zabranili Rusima da nose pehar u domovinu

© AP PhotoKolorado - Tampa Bej, hokej
Kolorado - Tampa Bej, hokej - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Kada tokom ovog leta čuveni trofej Stenli kupa, namenjen šampionu NHL-a bude putovao svakoga dana od igrača do igrača šampionskog tima, on sigurno neće završiti u Rusiji ili Belorusiji.
Čelnici NHL lige obavestili su rukovodstva Tampa Beja i Kolorada, pred kojima je odlučujuća sedma utakmica velikog finala, da će ruski i beloruski igrači iz oba tima morati da sačekaju neku drugu priliku da, kao što to lepa tradicija nalaže, odnesu pehar u domovinu i pohvale se njime.

„Uz svo poštovanje, ovog leta pehar neće putovati u Rusiju i Belorusiju. Možda ćemo im ostati dužni to nošenje pehara u budućnosti, kao što je bio slučaj tokom pandemije, ali ovog leta nema nošenja trofeja na istok“, potvrdio je zamenik komesara NHL lige Bil Dejli.

Razlog za ovakvu odluku je poznat. Rusija i Belorusija su pod stalnim pritiskom zapada od početka situacije u Ukrajini u februaru mesecu, a to se odražava i na sport što smo videli na primeru Vimbldona i ostalih velikih takmičenja.
Trio Tampinih igrača iz Rusije: zvezda tima Nikita Kučerov, golman Andrej Vasilevski (MVP plej-ofa 2021) i defanzivac Mihail Sergačev biće na jednoj strani, dok je krilni napadač Kolorada Valeri Ničuškin na drugoj, u sjajnoj finalnoj seriji koja je stigla do odlučujuće sedme utakmice.
Tako će se bar jedan ruski hokejaš (ako ne trojica) radovati tituli u NHL ovog leta, ali neće imati priliku da nastavi lepu tradiciju i odnese čuveni Stenlijev pehar u rodni grad kako bi podelio sreću sa najmilijima što je to bio slučaj prethodnih godina.
Inače, poslednji put kada neki šampionski NHL tim nije imao bar jednog ruskog igrača u svojim redovima bilo je 2015. kada je Čikago Blekhouks osvojio titulu.
Hokejaši CSKA osvojili Gagarinov trofej - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
CSKA posle velikog preokreta osvojio Gagarinov trofej!
Milan Lučić u tuči na hokejaškom meču - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Srbin pesnicama „delio lekcije“ – Lučić se dva puta potukao /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala