- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski ringišpil“ zavrteo Italiju

© AP Photo / CafaroFilip Đuričić
Filip Đuričić - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Ne prođe dan da na Apeninima ne sele srpskog fudbalera iz jednog u drugi klub u Seriji A. Nikola Milenković, Sergej i Vanja Milinković-Savić, Saša Lukić, Nikola Maksimović, Filip Đuričić, svi pune novinske stupce i svi bi mogli ovog leta da promene postojeći dres.
Juventus je napravio pun pogodak dovođenjem Dušana Vlahovića koji je promenio broj na dresu. Ronaldova sedmica otišla je u zaborav i „pala“ je devetka - što i dolikuje jednom klasičnom napadaču.
Kada je torinska „stara dama“ platila 80 miliona evra za usluge srpskog reprezentativca bilo je jasno da najtrofejniji italijanski klub gleda na duge staze. Stigao je u međuvremenu povratnik Pol Pogba, pred potpisom je i Anhel di Marija, ali opet su glavne mete - Srbi!
Nikola Milenković i Sergej Milinković-Savić.
Štoper Fiorentine kojem je ostalo još godinu dana ugovora sa „ljubičastima“ bi prema pisanju medija na Apeninima bio idealna zamena za skupo plaćenog Matijsa de Lihta koji je navodno zatražio da ode iz kluba.
Milenković je na meti brojnih evropskih klubova, ali nije Juventus jedini iz Italije koji ga traži. U trku se uključio i vicešampion Inter koji iduće sezone ponovo napada tron i ima najviše moguće ambicije, što potvrđuje potpis Romelua Lukakua, a na radaru je i Paulo Dibala, bivši biser Juventusa. Dovedeni su još golman Andre Onana iz Ajaksa, kao i Henrik Mhitarijan iz Rome.
Ipak, svu pažnju u letnjem prelaznom roku koji je tek počeo div iz Torina usmerio je ka zvezdi Lacija - Sergeju Milinković-Saviću.
Juventus neće žaliti novac, ako treba i 100 miliona evropskih novčanica kako bi pojačao vezni red „srpskim generalom“ iz redova Lacija.
Sergej je trenutno na odmoru sa lepšom polovinom, pa će biti vremena za pregovore sa njim i njegovim menadžerom Matejom Kežmanom kada proću ove nesnosne vrućine i bude okončan zasluženi odmor na moru.
Mediji u Italiji pišu i da je Filip Đuričić kojem je istekao ugovor sa Sasuolom mogao da pređe u Torino.
Naime, Hrvat Ivan Jurić koji i te kako ima sluha za srpske fudbalere odlučan u nameri da izboksuje potpis bivše desetke zeleno-crnih.
Đuričić je fudbaler plemenitog kova, ima fudbal u malom prstu, ali je prethodne sezone imao velikih problema sa povredama i jasno je da je daleko od one prepoznatljive forme.
Ipak, lako bi u dresu torinskih „bikova“ mogao da se vrati u formu i da bude na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju za Mundijal u Kataru krajem godine.
Jer, to je svima prioritet svih prioriteta. Prema pisanju Đanluke di Marcia, uglednog italijanskog novinara, Jurić želi da kompletira ekipu do odlaska na pripreme i početka nove seone u avgustu i potrudiće se da do tada realizuje dolazak Đuričića. Pominje se čak i godišnja plata u visini od 1,2 miliona evra po sezoni.
Đuričić je minule sezone zbog problema sa povredom odigrao svega 12 utakmica i imao je učinak od dva gola i jedne asistencije što je daleko ispod njegovog nivoa.
I dok bi Đuričić mogao da pojača Torino, iz njega bi mogao da ode vezista koji je eksplodirao prethodne sezone - reč je naravno o Saši Lukiću.
Bivši fudbaler Partizana imao je fantastičnu godinu i nametnuo se kao lider ekipe podno Alpa. Pominjalo se da bi naredne sezone mogao da ponese i kapitensku traku oko ruke posle desetke koju je dobio i čiju je težinu opravdao u potpunosti - golovima i asistencijama. Imao je pet pogodaka i isto toliko asistencija.
To nije promaklo iskusnom Žozeu Murinju koji je doveo Nemanju Matića da zatvori „rupu“ na sredini terena, ali bi mu za kreaciju bio potreban upravo Saša Lukić.
Teško da će ga se Torino i Hrvat Jurić koji mu je dao svu slobodu, a ovaj mu se odužio na pravi način, tako lako odreći. Jedino u slučaju odlične finansijske ponude „vučice“, to bi drastično promenilo stvari.
Torino bi mogao da napusti i Vanja Milinković-Savić u razmeni sa Fiorentinom koja se prethodnih nedelja dosta „vrtela“ Apeninima, ali je sada sve utihnulo. Možda je samo zatišje pred buru. Ali, opcija je da Bartolomej Dragovski dođe u Torino, a da prvi golman Srbije pređe na stadion "Artemio Franki".
Ni tu nije kraj priči o "srpskom ringišpilu" u Italiji. Mile Svilar je iz Benfike stigao kod Matića i Murinja, dok bi štoper Nikola Maksimović koji je iz Napolija završio u Đenovi s kojom je ispao u Seriju B, sada opet mogao da se vrati u Seriju A.
Za njegove usluge zainteresovan je Leće, povratnik u elitno društvo italijanskog fudbala .
Pantaleo Korvino, sportski direktoro crveno-žutih stupio je u pregovore sa Maksimovićem predstavnicima, pošto je dobio zeleno svetlo od trenera Marka Baronija, ali su finansije problem.
Prema pisanju medija na Apeninima Leće ne može da obezbedi godišnju platu od dva mliona evra koliko je dosad imao nekadašnji štoper Napolija i Crvene zvezde, pa ostaje da se vidi da li će dve strane pronaći zajednički jezik.
Popularni Maksa je prethodne sezone odigrao svega 14 utakmica, a osim Lećea za njegov potpis zainteresovani su Salernitana i Parma.
U svakom slučaju očekuje nas vruće i uzbudljivo leto kada su srpski fudbaleri na Apeninima u pitanju. Trešće se Čizma tu dileme nema!
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Sa kim će Vlahović da igra?
Herta, navijači, ultras - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Pravo s tribine u predsedničku fotelju
Saša Lukić – fudbaler Torina i reprezentativac Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Murinjo posle Matića „bacio oko" i na Lukića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala