- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sa kim će Vlahović da igra?

© AP Photo / Alessandra TarantinoDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Fudbalski klub Juventus saopštio je zvanično da su Alvaro Morata, Paulo Dibala i Federiko Bernardeski napustili torinski klub. Prilično je to veliki potez, pa se zato posavlja pitanje sa kim će Dušan Vlahović igrati sledeće sezone?
Morata je prethodne dve sezone bio na pozajmici u Juventusu, a za „crno-bele" iz Torina odigrao je 92 utakmice i postigao je 32 gola. On se vraća u madridski Atletiko sa kojim ima ugovor do juna naredne godine.
Juventus je imao mogućnost da otkupi ugovor španskog reprezentativca za 35.000.000 evra, ali se dva kluba nisu dogovorila oko obeštećenja za Moratu.
Dibali i Bernardeskiju su istekli ugovori sa torinskim klubom.
Dibala je imao ponudu Intera, ali italijanki mediji navode da su male šanse da argentinski napadač nastavi karijeru u milanskom klubu. On je u Juventusu proveo sedam sezona, a postigao je 115 golova na 293 utakmice.
Bernardeski je bio član Juventusa od 2017. godine, a mogao bi karijeru da nastavi u Napoliju. Postoje razgovori, ali i dalje nije došlo do realizacije.
Posle odlaska ovako tri važna igrača, sada se postavlja pitanje sa kim će Dušan Vlahović igrati sledeće sezone? Upravo se to pitaju i navijači Juventusa na italijanskim medijima.
Ističu da je Stara dama sa odlaskom ove trojice izgubila napadačku snagu, pa je sada to potrebno nekako nadomestiti.
Vlahović jeste talentovan, ali da li može sam da nadoknadi golove koje su davali Dibala i Morata?
Nadaju se pristalice Juventusa da će se i Federiko Kjeza oporaviti, ali crno-beli iz Torina mogu da upadnu u problem ako, nekim slučajem, Vlahović zadobije povredu u toku sezone.
Do sada se najavljivalo da je Filip Kostić blizu potpisa za Juventus, te da će gotovo sigurno postati član Stare dame i preseliće se iz Bundeslige.
Već duže vreme se ističe da će Pol Pogba stići u Juventus, čime bi Francuz, ako bude igrao kako zna, mogao mnogo da doprinese veznom redu Stare dame.
Pored svega spomenutog, treba reći da je Matijs De Liht sve bliži prelasku u Čelsi, tako da bi u tom slučaju Juve morao da reaguje i u odbrani, a tu bi jedan od kandidata bio Nikola Milenković iz Fiorentine.
Dakle, još jedan srpski fudbaler na meti Juventusa. Potencijalno bismo u Juveu sledeće sezone mogli da gledamo Vlahovića, Kostića i Milenkovića.
Srpski napadač Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Srbin je opet pogodio, ali Los Anđeles nije imao razlog za slavlje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala