- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaku stigla neočekivana pretnja– Holanđanin ne gubi na travi i poručuje: Mogu da pobedim Đokovića

© AP Photo / Alastair GrantTim van Rijthoven
Tim van Rijthoven - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
U osmini finala Vimbldona, Novak Đoković sastaje se sa možda i najvećim iznenađenjem turnira Timom van Rijthovenom iz Holandije. Trenutno 105. reket sveta igra najbolji tenis u karijeri i poručuje da može da pobedi Novaka, a srpski as istakao je da je obratio pažnju na njegove impresivne rezultate.
Ovogodišnji Vimbldon priredio je mnoga iznenađenja i pre nego što je počeo, ali su nesvakidašnje stvari nastavile da se ređaju iz dana u dan.
Jedna od njih je plasman u osminu finala Tima van Rijthovena, 25-godišnjaka iz Holandije koji do ove godine nikada nije ni zakoračio na londonsku travu.
Ipak, sezonu na toj podlozi otvorio je sjajno i napravio spektakl na turniru u Hertogenbošu gde je stigao do finala u kom je eliminisao Danila Medvedeva, najboljeg tenisera sveta.
Pre ruskog asa, Holanđanin je redom uspevao da savlada i Tejlora Frica, Ugo Gastona i Feliksa Ože Alijasima, igrače koji su daleko bolje rangirani na ATP listi.
Sada kada je napravio uspeh karijere čeka ga i najteži izazov, a to je meč sa Novakom Đokovićem. Duel sa srpskim asom za Rijthovena predstavlja ispunjenje sna, ali pored toga gaji i nadu da bi mogao da napravi senzaciju.
„Pre turnira, bio je san da igram sa njim. Sada imam šansu, možda čak i na Centralnom terenu i terenu broj 1 što bi bilo lepo i magično. Ulazim u svaki meč sa mislima da mogu da pobedim. Takođe, u meč protiv Đokovića ću ući sa mislima da mogu da pobedim“, poručio je Holanđanin.
I sam Rijthoven iznenađen je time šta je priredio zbog čega mu je sada samopouzdanje na visokom nivou.
„Nisam mislio da mogu da napravim niz od osam pobeda zaredom. Povećalo mi se samopouzdanje. Trava mi odgovara, odgovara mojoj igri. Jašem na ovom talasu sada, videćemo do kad“, istakao je Rijthoven.
Đoković je dobro ispratio mečeve narednog protivnika, a pogotovo pobedu protiv Medvedeva. Srpski as odao je priznanje rivalu na impresivnim rezultatima.
„Gledao sam ga kako igra ovde na nekoliko mečeva i u Holandiji gde je osvojio turnir. Naravno on je jedna od tema ovde i generalno u sezoni na travi pošto još nije izgubio meč. Zaista je impresivno, za nekoga ko nije imao visok rejting i nije pobedio ATP meč ranije. Zaista je impresivno kako je osvojio turnir u Hertogenbošu i takođe meč sa Medvedevom u finalu je dobio na sjajan način“, poručio je Đoković.
Zanimljiva priča krije se iza imena trenera Holanđanina koga Novak dobro poznaje jer su zajedno odrasli.
Rijthoven trenira sa Igorom Sijslingom, bivšim teniserom poreklom iz Srbije koji je sa Đokovićem igrao juniorske turnire.
„Znam njegovog trenera, mama mu je iz Srbije i zajedno smo odrasli, igrali smo mnogo juniorskih turnira zajedno. Pričao sam sa njim, ne znam ga toliko dobro, ali sam gledao kako igra, analiziraću ga i nadam se da ću početi taj meč kao i sve do sada“, otkrio je Đoković.
Tokom karijere Rijthovenu je idol bio Rodžer Federer, a trava omiljena podloga što su pokazali i ovogodišnji rezultati.
Novak statistički i gledajući prethodne mečeve ne bi trebalo da ima težak zadatak, međutim Holanđanin je očigledno nepredvidiv i nema šta da izgubi.
Srpski as igra standardno fantastično na Vimbldonu i do osmine finala se gotovo prošetao, ali je izgubio jedan set do meča osmine finala isto koliko i Rijthoven.
Borba za četvrtfinale zakazana je za nedelju, a pobednik će igrati sa boljim iz duela Janik Siner - Karlos Alkaras.
Rusko-kazahstanski teniser Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SPORT
Kazahstanac je preterao i zato je brzo „otišao kući“ /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
SPORT
Britanci su prekinuli tradiciju, a Novaku se to nije dopalo
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Novak se nije pozdravio sa sudijom, a onda je usledilo objašnjenje: Ostali su tragovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala