- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci su prekinuli tradiciju, a Novaku se to nije dopalo

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković pleni samopouzdanjem na Vimbldonu gde je osvojio šest titula. Videlo se to protiv Miomira Kecmanovića kojeg je lako eliminisao. Ipak, srpskom asu se nije dopala odluka organizatora da branilac titule više nema tu privilegiju da prvi kroči na centralni teren, već je sada igračima dozvoljeno da treniraju na njemu i pre početka turnira.
Vimbldon je najstariji teniski turnir na svetu i mnogi ga na porede sa onim što je u fudbalu Mundijal. Praktično, to je Svetsko prvenstvo u tenisu.
Poznato je da Britanci i te kako drže do tradicije i običaja na turnirima, ali su ove sezone odlučili da naprave izuzetak i da prekinu tradiciju dugu gotovo 150 godina.
Naime, do sada je na snazi bilo pravilo da branilac titule ima čast i privilegiju da prvi izađe na Centralni teren „Ol Ingland klaba“ kako bi odradio trening, a sada je to promenjeno, s obzirom na to da je teniserima dozvoljeno da treniraju na Centralnom terenu i pre početka turnira.
Novinari na Vimbldonu pitali su Novaka Đokovića koji je nanizao poslednje tri titule u Londonu, gde je nanišanio i sedmi trofej, a ukupno 21. Grend slem, da prokomentariše promenu tradicije.

„Nisam obožavalac promene koju su doneli organizatori Vimbldona, da igrači treniraju na Centralnom terenu pred početak turnira. Nisam mislio da će nekome dozvoliti da uđe na to mesto pre branioca titule“, rekao je svetski broj tri koji će u četvrtom kolu igrati protiv Holanđanina Tima van Rijthovena.

Priliku da trenira na Centralnom terenu ove godine imao je Rafael Nadal koji je Vimbldon poslednji put osvojio daleke 2010. godine. Prethodno je Španac to učinio i 2008.
Posle toga usledila je dominacija Novaka Đokovića na travnatoj podlozi, gde je uzeo čak šest trofeja na Vimbldonu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Novak se nije pozdravio sa sudijom, a onda je usledilo objašnjenje: Ostali su tragovi
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
SPORT
Novak u četvrtom kolu Vimbldona – Miši je ispunjen san, ali Đoković je kralj Centralnog terena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala