- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tursku i Rusiju povezuje saradnja, Ankara će nastaviti politiku ravnoteže

© Sputnik / Loola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Turska i Rusija imaju zajedničke projekte koji ih povezuju, a Ankara će nastaviti da vodi izbalansiranu politiku, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
„Znate naš pristup tom procesu od samog početka. Ovde se zalažemo za upravljanje tim procesom, prateći politiku ravnoteže. Nastavićemo tu politiku i u budućnosti. Zbog toga sada imamo određene veze s Rusijom. Danas dobijamo odatle oko 40 odsto prirodnog gasa koji koristimo. S druge strane, u ovom trenutku se radi na elektrani 'Akuju'. Četvrti blok će biti pokrenut u narednih nekoliko meseci, možda i u julu. Nademo se da će pokretanjem četvrtog bloka rad te elektrane biti ubrzan i da će ona početi da radi 2023. ili 2024. godine. To pažljivo prati moj ministar energetike i prirodnih resursa“, rekao je Redžep Tajip Erdogan novinarima po povratku sa samita NATO-a, iz Madrida.
Prema njegovim rečima, Ankara i Moskva imaju odnose i kontakte u sferi odbrambene industrije.

„Sva ta pitanja nas povezuju. Zbog toga ćemo nastaviti te odnose i s Rusijom, i s Ukrajinom, nastavićemo tu uravnoteženu politiku. Želimo da naša diplomatija ne strada“, rekao je Erdogan.

Zastave Turske i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SVET
Šta je to istrgovao Erdogan da bi podigao NATO rampu za Švedsku i Finsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala