- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ako biramo između Srpske i EU, biraćemo Srpsku; Sijarto: Sramota Brisela /video/

© Foto : Youtube/RTRS vijesti/PrintscreenPeter Sijarto i Milorad Dodik
Peter Sijarto i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Centralizacija BiH kroz evropski put BiH neće proći. Ako nas terate da biramo između toga da izgubimo Republiku Srpsku da bismo bili u Evropskoj uniji, mi ćemo birati Srpsku“, poručio je Milorad Dodik srpski član Predsedništva BiH.
„Želim da potvrdim da je naše političko opredeljenje članstvo i kretanje ka Evropskoj uniji, ali i apel Evropskoj komisiji da sa više pažnje pristupe BiH i da nam daju ipak neke realno sprovodive preporuke koje se mogu ispuniti“, rekao je Dodik posle sastanka sa mađarskom delegacijom koju je predvodio ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.
Dodik smatra da je entuzijazam za ulazak BiH u Evropsku uniju značajno splasnuo, prenosi RTRS.
Peter Sijarto rekao je da „u Evropi vladaju veliki ekonomski i energetski problemi, zato je obaveza svakog evropskog političara da učini sve da se poboljša bezbednost i stabilnost na našem kontinentu“.
To bi, kako kaže, značilo ubrzanje integracije regije Zapadnog Balkana.
„Mi u Mađarskoj smatramo da je sramota Brisela što je ovoliko usporen ovaj proces i da nije u redu odluka Saveta Evrope što Bosni i Hercegovini nije obezbedio status kandidata. Mi Mađari podržavamo stabilnost i evropsku integraciju BiH. I to ne samo rečima, već i delima“, rekao je Sijarto, prenosi RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala