- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Asanž podneo žalbe na odluku o izručenju Americi

© Sputnik / Justin Griffiths-Williams / Uđi u bazu fotografijaPristalice osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža protestuju protiv saslušanja o izručenju, u Londonu, Velika Britanija
Pristalice osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža protestuju protiv saslušanja o izručenju, u Londonu, Velika Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2022
Pratite nas
Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa, podneo je žalbu na odluku o ekstradiciji Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je njegov advokat Geret Pirs.
Podnete su dve žalbe Vrhovnom sudu Velike Britanije na odluku o ekstradiciji, rekao je Pirs za „Vol strit džurnal“. Sada je na sudu da odluči da li će žalbe uzeti u razmatranje, dodao je Asanžov advokat.
Asanž se suočava sa 18 tačaka optužnice u SAD, uključujući i one za špijunažu posle objavljivanja tajnih vojnih dokumenata na Vikiliksu, koji su razotkrili američke ratne zločine u Iraku i Avganistanu.
Britanski državni sekretar Priti Patel, odobrila je 17. juna Asanžovo izručenje SAD, gde mu preti kazna od 175 godina zatvora, iako je njegova odbrana navela da ne sme da bude isporučen zbog zdravstvenih razloga.
Iz Vikiliksa su saopštili da je odluka o izručenju Džulijana Asanža Americi „mračni dan za slobodu štampe i britansku demokratiju“.
Džulijan Asanž protest u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SVET
Urednik Vikiliksa: Amerika proganja Asanža jer je otkrio istinu o njihovim greškama
Akcija u znak podrške Džulijanu Asanžu ispred zgrade suda u Londonu  - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SVET
Zadat samrtni udarac slobodi misli na Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala