- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„To bi bio odvratan prizor“: Putin odgovorio na predloge lidera G7 da se skinu i „pokažu mišiće“

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografija26 avgusta 2018. Prezident RF Vladimir Putin vo vremя otdыha v Saяno-Šušenskom zapovednike v Respublike Tыva.
26 avgusta 2018. Prezident RF Vladimir Putin vo vremя otdыha v Saяno-Šušenskom zapovednike  v Respublike Tыva. - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin odgovorio je liderima G7 koji su tokom samita u Nemačkoj predlagali da se skinu radi fotografisanja i „pokažu da su snažniji od Putina“, ocenivši da bi to bio „odvratan prizor“.
„Ne znam kako su hteli da se skinu: do struka, ispod struka, ali mislim da bi to bio odvratan prizor“, rekao je Putin novinarima nakon Kaspijskog samita.
Šef države je podsetio na pesnika Aleksandra Puškina, koji je rekao da se može biti i pametan čovek i razmišljati o lepoti.
„Slažem se sa ovim. Sve u čoveku treba da bude harmonično: i duša i telo. Ali da bi sve bilo tako harmonično, potrebno je odustati od zloupotrebe alkohola i drugih loših navika, baviti se fizičkom kulturom i sportom“, dodao je Putin.
Takođe je podsetio da lično poznaje sve lidere G7.
„Ovo nije najbolji period naših odnosa i to je jasno, Ipak, oni su lideri, imaju karakter i ako budu želeli postići će neophodan uspeh. Ali moraju da rade na sebi“, zaključio je Putin.
Ruski lider je takođe prokomentarisao izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona koji je rekao da ruski lider „ne bi pokrenuo rat da je žena“, istakavši da mu se to ne čini baš „korektnim poređenjem sa ovim što se dešava danas“.
Putin je s tim u vezi podsetio na bivšu britansku premijerku Margaret Tačer, koja se svojevremeno donela odluku o vojnim dejstvima.
„Neću sada da govorim šta bi bilo kad bi bilo. Samo želim da podsetim na događaje iz novije istorije kada je Margaret Tačer odlučila da započne borbena dejstva protiv Argentine za Foklandska ostrva. Eto, jedna žena je donela odluku da započne borbena dejstva. Gde su ta Foklandska ostrva, a gde Britanija?“, rekao je Putin.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Džonson nazvao postupke Putina „primerom toksične muškosti“ – usledila ironična reakcija Kremlja

Izjave Volasa

Nakon Džonsona, i ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas „proslavio se“ verbalnim ispadima na račun ruskog predsednika. U intervjuu za „El-bi-si“ rekao je da je „Putinov pogled na sebe i svet – sindrom malog čoveka, mačo pogled“.
Takođe je rekao da, kada bi on rukovodio „tako katastrofalnom“ operacijom, njega bi otpustili, a britanska vlada bi „bila svrgnuta“. Volas smatra da Rusija „plaća visoku cenu tokom borbenih dejstava, te da napreduje svega nekoliko stotina metara za nekoliko dana“.
Ministar je spomenuo i portparolku Ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu, rekavši da ona „svima preti nuklearnim oružjem ili nečim sličnim“.

„Ona je luda kao i on“, rekao je Volas.

Zaharova je nakon toga optužila britanskog ministra odbrane za klevetu i laži.
Po njenim rečima, ako britanski ministar odbrane ne želi „da u celom svetu bude poznat kao potpuni lažov“, onda treba da navede bar jedan primer gde ona „svake nedelje preti da će na sve baciti nuklearne bombe“.
„S obzirom na to da nećete naći nijedan citat, odmah vas optužujem za klevetu i širenje laži“, poručila je portparol ruskog MIP.
Volasu je odgovorio i Peskov.
„Nažalost, ovde vidimo nizak nivo i lične i političke kulture. Takav bezobrazluk, to se ne može drugačije nazvati, baca senku na zemlju koju predstavlja“, rekao je portparol Kremlja.
Kako je dodao, Voles je pokazao „agresivnu nekulturu“, kao i drugi britanski političari.
Oni ne mogu rešavati probleme, oni ih samo stvaraju“, ocenio je Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Putin podseća Džonsona: Svojevremeno je Margaret Tačer donela odluku o vojnim dejstvima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala