- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Džonson nazvao postupke Putina „primerom toksične muškosti“ – usledila ironična reakcija Kremlja

© AP Photo / Craig RuttleBoris Džonson
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Premijer Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da Rusija ne bi pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini da je Vladimir Putin – žena.

„Da je Putin žena – što on, očigledno, nije – ali da jeste, ja zaista ne mislim da bi započeo taj sumanuti mačo-rat sa invazijom i nasiljem, kao što je uradio“, rekao je Džonson u intervjuu za nemačku televiziju ZDF.

Po mišljenju britanskog premijera, postupci ruskog lidera u vezi Ukrajine su „idealan primer toksične muškosti“.
Kremlj je ironično odreagovao na izjavu britanskog premijera.

„Stari dobri Frojd je za života sanjao o takvom objektu za ispitivanje“, kratko je prokomentarisao portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Specijalna vojna operacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Samit G7 - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
RUSIJA
Farsa na G7: Skidaju se i pokazuju mišiće Putinu, Džonson bi da bude snažniji od njega /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala