- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija na NBA pogon juri ka Svetskom prvenstvu

© Foto : FIBAKošarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica
Košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije od 18 časova i 30 minuta igra u Rigi jedan od odlučujućih mečeva u prvoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Orlovi su s pola koša razlike u NBA meču i velikim brojem poena slavili protiv pomenutog rivala, a danas ih u Rigi očekuje težak meč i rival koji će sasvim sigurno imati veliku podršku s stribina u dvorani koja prima oko devet hiljada navijača.
Srbija i Letonija imaju po tri pobede u dosadašnjem delu kvalifikacija i nalaze se na čelu tabele. Ono što raduje jeste činjenica da će selektor Svetislav Kari Pešić moći da računa na NBA igre - Nemanju Bjelicu i Bobana Marjanovića, kao i na novu akviziciju mosvkovskog CSKA Dejana Davidovca, ali i na Filipa Petruševa koji zbog zgusnutog razsporeda nije mogao da pomogne Orlovima u prethodnim prozorrima.
Pešić ne krije, i svestan je da meč sa Letonijom ima posebnu težinu i da bi mogao da se ispostavi kao jako bitan za nastavak puta ka Svetskom prvenstvu.
„Očekuje nas meč sa Letoncima koji su naš direktan protivnik u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. Treba znati da će oni biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se budemo ukrstili sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato je ovaj meč jako bitan. Nije odlučujući, ali je važan“, poručio je selektor Orlova.
Sezona je duga i naporna, a Pešić uverava da su igrači spremni da pruže maksimum.
„Radili smo dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je entuzijazam. Želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe“, jasan je Pešić.
Tri dana kasnije Srbija će u niškom Čairu ugostiti reprezentaciju Belgije.
Domantas Sabonis u duelu sa igračima Denvera - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Jokićev Denver kliknuo na „osveži“
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Radonjić stigao u Atinu, slede razgovori sa Panatinaikosom
Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (Golden Stejt) na utakmici protiv Nju Orleans Pelikansa - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Srbin napisao istoriju košarke u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala