- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev Denver kliknuo na „osveži“

© AP Photo / David ZalubowskiDomantas Sabonis u duelu sa igračima Denvera
Domantas Sabonis u duelu sa igračima Denvera - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Jasno je Denveru da, iako u svojim redovima ima Nikolu Jokića, do velikih rezultata neće stići osim ako ne napravi promene u igračkom sastavu. S tim u vezi, Nagetsi se nalaze pred trejdom sa Vašingtonom gde će u jednom smeru otići Vil Barton i Monte Moris, dok će se u Jokićev tim preseliti Kentavijus Koldvel Poup i Iš Smit.
Reklo bi se- velika promena koja bi mogla malo da osveži Jokićevu ekipu i donese nove krvi, posebno kada se priključe Džamal Marej i Majkl Porter Džunior.
Denver će u ovom trejdu ostati bez igrača koji su protekle sezone imali veliku ulogu u timu.
Barton je bio 71 put starter, a Moris 73 puta, tako da je jasno da će ekipa Majkla Melouna dobiti neke nove obrise.
Šta je Denver dobio?
Pre svega, u Kentavijusu Koldvel-Poupu, beku šuteru, Jokićev sastav dobija sigurnog čoveka sa spoljnih pozicija koji gađa 40% za tri poena. To je posebno važno kada protivnička odbrana skupi oko Jokića, sledi povratno dodavanje i tu će Poupimati veliku ulogu.
U Smitu bi Denver mogao da dobije iskusnog plejmejkera, čoveka koji zna da stane na loptu kada je potrebno, mada nije neko ko može da pruži Bog zna kakav šuterski i poenterski doprinos jer mu je prosek u karijeri sedam i po poena po utakmici.
Zapravo je najvažnije kako će se uklopiti obojica sa Jokićevim sistemom igre.
Pored ovih promena, Denver je pre drafta trejdovao Džamajkla Grina, a dobio 30. pika što se ispostavilo da je Pejton Votson.
Iako Denver menja, mnogi njegovi navijači i dalje nisu ubeđeni da će ovi potezi nešto drastično doneti, već se mnogi plaše da će biti lošije.
U jednom su saglasni – želja im je da Denver napravi još promena u timu i dovede kvalitetna pojačanja na poziciji organizatora igre.
Jer, šta kada stane kreacija Jokića ili Marija?
Takođe, ističe se da su na ovaj način otišla dvojica igrača koji su u temelju Jokićeve ere, ali Denver je odigrao hrabro u nameri da pojača defanzivu pa će sledeća sezona dati odgovor na pitanje: da li je ovo bio pametan ili previše riskantan potez?
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Radonjić stigao u Atinu, slede razgovori sa Panatinaikosom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala