- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet bezbednosti Rusije: Zamrzavanje ruske imovine – jedna od najvećih krađa u istoriji

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Zamrzavanje ruske imovine jedna je od najvećih krađa u istoriji, rekao je za Sputnjik zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Venediktov.
„Nazovimo stvari pravim imenom: zamrzavanje ruske imovine jedna je od najvećih krađa u istoriji. Paradoks je u tome što su organizatori tog prestupa isti oni koji su ranije preuzeli odgovornost za očuvanje svetske ekonomske arhitekture. To je kao da ste dali lisici da čuva kokošinjac“, rekao je Venediktov.
Kako je dodao, sve to vodi ka samouništenju Bretonvudskog sistema.
„Ta tendencija se ne može poreći. Danas je primarni zadatak cele svetske zajednice da se pobrine da taj kolaps prođe sa minimalnim gubicima i da ne dovede do novog svetskog rata“, istakao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti.
Nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje uvele su brojne sankcije Rusiji. Pored toga što su zamrznute zlatne i devizne rezerve RF u vrednosti od oko 300 milijardi dolara, zabrane su obuhvatile sve transakcije koje se tiču upravljanja rezervama i aktivima CB, kao i transakcija sa bilo kojim pravnim licima, organizacijama ili organom, koji postupaju u ime ili prema nalogu CB.
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
RUSIJA
Matvijenko: Ništa više neće biti kao pre, Zapad neće ukinuti sankcije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala