- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin saopštio koji je konačan cilj specijalne vojne operacije u Ukrajini

© Foto : 24ur.com/PrintscreenSlovenačka oklopna vozila BVP M80 poslata u Ukrajinu
Slovenačka oklopna vozila BVP M80 poslata u Ukrajinu - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da se ciljevi specijalne operacije Rusije u Ukrajini nisu promenili i da razlike mogu biti prisutne samo u taktici.
"Konačni cilj je označen – to je oslobođenje Donbasa, zaštita tog naroda i stvaranje uslova koji će garantovati bezbednost same Rusije", rekao je ruski predsednik na kraju Kaspijskog samita koji je održan u Ašhabadu.
Putin je istakao da veruje profesionalcima koji realizuju postavljene zadatke tokom specijalne operacije i dodao da oni rade to što je potrebno kako bi se postigli postavljeni ciljevi. On je pozvao i da se podvig ruskih vojnika tokom specijalne operacije ovekoveči u umetnosti.
On je dodao da o rokovima završetka operacije ne treba govoriti.
„O rokovima ne treba govoriti, i ja to nikada ne komentarišem, jer je to život, to su realne stvari. Određivati bilo kakve rokove je pogrešno “, istakao je Putin.
Putin je još prokomentarisao izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da je NATO odavno počeo da se priprema za konfrontaciju sa Rusijom, još 2014. godine, izjavivši da to nije ništa neočekivano i da se odlučne akcije Rusije za zaštitu svojih interesa time i objašnjavaju.
26 avgusta 2018. Prezident RF Vladimir Putin vo vremя otdыha v Saяno-Šušenskom zapovednike  v Respublike Tыva. - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
RUSIJA
„To bi bio odvratan prizor“: Putin odgovorio na predloge lidera G7 da se skinu i „pokažu mišiće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala