- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Britanskom ambasadoru izražen protest zbog uvreda na račun Rusije

© Sputnik / Anton DenisovZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Ambasador Velike Britanije u Moskvi Debora Bronert pozvana je u četvrtak u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde joj je uručen protest u vezi sa prostačkim izjavama rukovodstva Velike Britanije protiv Rusije i predsednika Vladimira Putina, saopštilo je rusko Ministarstvo.
„U Ministarstvo spoljnih poslova Rusije 30. juna je pozvana ambasador Velike Britanije u Moskvi Debora Bronert. Njoj je izražen oštar protest u vezi sa otvoreno prostačkim izjavama britanskog rukovodstva protiv Rusije, njenog lidera, zvaničnih predstavnika vlasti, kao i ruskog naroda“, precizira se u saopštenju.
„Ambasadoru je uručen memorandum u kojem se ukazuje neprihvatljivost uvredljive retorike predstavnika britanskih vlasti. U pristojnom društvu uobičajeno je da se za takve izjave pruži izvinjenje“, naveli su u Ministarstvu.
Rusko Ministarstvo je dodalo da je ambasadoru „osim ovoga, ukazano na neprihvatljivost prakse širenja očigledno lažnih informacija izjavama zvaničnika Velike Britanije, posebno o „pretnjama upotrebom nuklearnog oružja“ koje je navodno izjavila ruska strana.
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
RUSIJA
Džonson nazvao postupke Putina „primerom toksične muškosti“ – usledila ironična reakcija Kremlja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala