- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda nije mogla sa „ruskim Bajernom“ – najveća želja ostala san

© Foto: Printskrin/FK ZenitMateo Kasijera, Zenit, transfer
Mateo Kasijera, Zenit, transfer - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Imala je Crvena zvezda veliku ambiciju da ovog leta pojača tim kvalitetnim igračima iz Rusije, ali protiv sile se nije moglo. Konkretno, sila zvana Zenit isprečila se srpskom šampionu u nameri da angažuje kolumbijskog napadača Matea Kasijeru koji je završio u Sankt Peterburgu.
Dugo je napadač Sočija bio na skeneru crveno-belih. Slali su i ponude kada su čuli da je ruski klub raspoložen da ga proda, ali dok je Zvezdina moć išla maksimum do dva miliona evra za obeštećenje, preovladao je Zenitov „bajernovski“ pristup – plati i nosi.
Kao što nemački decenijski vladar kupuje sve što valja na domaćoj sceni, tako je i najbogatiji klub Rusije odlučio da dovede Kasijeru i namerno oslabi rivala u ligi. Platio je 4,5 miliona evra plus određene bonuse, a posle potpisivanja ugovora do juna 2026. zaključali su ga na 20 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula.
Ono što je poseban uspeh Zenita i treba na tome čestitati njegovom rukovodstvu je činjenica da su uspeli da nagovore Kolumbijca na trnasfer u Sankt Peterburg u trenutku dok mnogi fudbaleri gledaju da napuste Rusiju u jeku situacije u Ukrajini.
Kasijera je prošle sezone postigao 14 golova na 23 utakmice, uz šest asistencija. Soči je napravio dobar posao pošto za dolazak Kasijere prošlog avgusta platio 1,2 miliona evra.
Jedino što se ovim transferom nisu otarasili Zenita koji planira da ih još jednom „orobi“. U pitanju je brazilski štoper Rodrigao koji je takođe želja šampiona Rusije i samo je pitanje dana kada će pokucati na vrata Sočija sa pitanjem – koliko košta?
Inače, Mateo Kasijera bi mogao da debituje za novi klub baš protiv Crvene zvezde sa kojom Zenit igra prijateljsku utakmicu u Sočiju u nedelju, 3, jula.
Herta, navijači, ultras - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Pravo s tribine u predsedničku fotelju
Strahinja Pavlović, Salcburg, Austrija - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Prvi Srbin u „fudbalu sutrašnjice"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala