- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik o britanskom antiruskom centru: Manir starih kolonijalaca, ne postoji legalan put da uđu u BiH

© Sputnik / Branko MaksimovićČlan predsedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za Sputnjik
Član predsedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za Sputnjik - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne postoji nijedan legalan put kojim bi britanski vojni stručnjaci ušli u BiH, ali da je to manir stare kolonijalne sile koja nikada nije kucala na vrata svojih kolonija, kako oni BiH očigledno vide.
Dodik je istakao da je uspostavljanje centra za tzv. sajber sigurnost drugo ime za uspostavljanje britanskog obaveštajnog punkta
"Osim nelegalnog visokog predstavnika, BiH će dobiti i nelegalne nazovi vojne stručnjake, a sve pod izgovorom navodnog secesionizma i tzv. malignog ruskog uticaja". izjavio je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše najavu Velike Britanije da će poslati vojne stručnjake u BiH.
Prema njegovim rečima, secesionizam je pitanje za Britance, ali ne u BiH već u Škotskoj i dobro bi bilo da se time pozabave na svojoj teritoriji.
"Svoju viševekovnu frustraciju Rusima bi da izleče na BiH, na kojoj nema ko se nije igrao, obučavao i punio svoje biografije. Ništa novo od Britanaca, i pred prošle izbore su poslali svoje jedinice ovdje. Valjda procenjuju da tako njihovi kandidati iz PDP imaju bolje šanse", rekao je Dodik, prenosi RTRS.
Velika Britanija saopštila je danas da će poslati vojne stručnjake u BiH, radi borbe protiv uticaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbednosti u zemlji.
Pripadnik britanske policije ispred Dauning strita 10, sedišta britanskog premijera - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
REGION
London osniva antiruski centar u Sarajevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala