- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin prinudni letnji remont

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Crvena zvezda ovog leta doživela je već dosta promena, a sve govori da će ih tek biti. Trener Dejan Radonjić napustio je crveno-bele i potpisao za Panatinaikos, dok je na izlaznim vratima i Nikola Kalinić, glavni igrač tima. Pored njih, klub su već napustili neki pojedinci. Crveno-beli će doživeti veliki remont ovog leta.
Dejan Davidovac je kao slobodan igrač prešao u CSKA iz Moskve, Majk Cirbes je napustio crveno-bele i postao slobodan agent, Ostin Holins je već predstavljen u redovima Makabija iz Tel Aviva, dok je i iskusni Marko Simonović na izlaznim vratima.
Pored svega toga, u javnosti se govori da je i Nejt Volters „bivši“, kao i da bi Ognjen Kuzmić karijeru mogao da nastavi u FMP-u iz Železnika, gde bi ga sačekao prijatelj Čarls Dženkins.
Naravno, najveći udarac za crveno-bele je odlazak Dejana Radonjića u Panatinaikos, a posle toga će biti najavljen odlazak Nikole Kalinića u Barselonu. Ukoliko se i to dogodi, Zvezda će ostati bez dvojice glavnih stubova ekipe.
A, otišli su i neki pomoćni...
Za sada je jasno da će Eron Vajt ostati u timu, kao i da je pod ugovorom Ognjen Dobrić, verovatno će ostati i Nikola Ivanović, Stefan Lazarević i Luka Mitrović, možda i Stefan Marković, kao i kapiten Branko Lazić kome je istekao ugovor. Sve spomenuto govori o tome da ćemo sledeće sezone gledati neku potpuno drugačiju Crvenu zvezdu.
Da su se crveno-beli pitali oni bi zadržali Radonjića, ponudili su mu novi ugovor, ali pravila tržišta su takva kakva jesu. Zato će ovo biti prinudni remont.

Novi trener

Crveno-beli su se danas zvanično oprostili od Dejana Radonjića koji je obukao „zeleni“ sako.
Radonjić je tokom dva mandata u kojima je sedeo na klupi Crvene zvezde (2013-2017 i 2020-2022) pet puta sa klubom osvajao ABA ligu, pet puta titulu u Superligi Srbije, kao i pet puta Kup Radivoja Koraća. Crvenu zvezdu je vodio kao prvi trener u zvaničnim mečevima na 453 utakmice, po čemu je uz osvojene trofeje, apsolutni rekorder kluba među trenerima.
Zvezdu prvo čeka neverovatno težak zadatak u potrazi za novim šefom struke, jer to mora da bude neko ko je na evroligaškom nivou, neko ko će biti sposoban da stvori tim za sledeću sezonu i takmiči se na više nivoa.
Ko god da sedne na klupu crno-belih, biće mu jako teško da ponovi uspehe koje je napravio Dejan Radonjić.

Novi tim

Odlaskom Radonjića jasno je da će biti mnogo promena i u igri. Crnogorski stručnjak je napravio sistem u Crvenoj zvezdi, sistem baziran na domaćim i pouzdanim igračima koji poznaju njegov način rada.
Sada je jasno da se mnogo toga menja, a ukoliko Kalinić pređe u Barselonu ili neki drugi klub, Zvezda će pored trenera izgubiti i vodećeg igrača, lidera tima.
Zato će glavni ljudi Zvezde ovog leta graditi ispočetka, sa novim trenerom krenuti u stvaranje novog tima. Crveno-beli su već poslali poruku javnosti i istakli su da će to biti ekipa koja će dostojno predstavljati Zvezdu i Srbiju u svim takmičenjima.
„O izboru novog trenera, nakon toga i tima koji će na dostojan način predstavljati Srbiju, Beograd i Crvenu zvezdu u Evroligi naredne sezone javnost će biti blagovremeno obaveštavana“, stoji na sajtu Zvezde.

Transfer mlađih igrača

U utorak su redove osvajača triple krune napustila i trojica talentovanih igrača Luka Vudragović, Ognjen Matović i Andrija Vuković, koji su potpisali četvorogodišnje ugovore sa FMP-om.
Navodno se spominjalo da su to momci koje je Radonjić hteo da vodi na pripreme, ali... Sve je očigledno otišlo u drugačijem smeru.
Dejan Radonjić – trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Zvezda i Radonjić završena priča – PA(L)O je novo poglavlje /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala