- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriveno: Teniseri zaraženi koronom igrali na Rolan Garosu – „Dogovorili smo se da ćutimo“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Rafael Nadal Rolan Garos
Novak Đoković i Rafael Nadal Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
U jeku otkazivanja učešća Marina Čilića i Matea Beretinija na Vimbldonu zbog korona virusa, oglasila se Aliz Korne, francuska teniserka. U intervju za „L`Ekip“ Korne je otkrila da su na Rolan Garosu teniseri i teniserke zaraženi koronom igrali mečeve i da je postojao međusobni dogovor da se o tome ne govori.
Dramatično je prošao drugi dan Vimbldona i to ne samo na terenu već i van njega. Posle vesti da se Marin Čilić i Mateo Beretini povlače sa Vimbodona zbog pozitivnih nalaza na korona virus, ugroženi su bili i Novak Đoković i Rafael Nadal koji su trenirali sa Hrvatom i Italijanom.
Ipak, Novak je trenirao, Rafa izašao na teren što je uklonilo brigu. Dešavanja je pomno pratila Aliz Korne i odlučila da prizna situaciju sa Rolan Garosa koja je u najmanju ruku zaprepastila.
U intervjuu za „L`Ekip“ Francuskinja je detaljno opisala simptome kolega koji su nastavili da igraju mečeve na pariskoj šljaci i istakla da su igrači nastupali zaraženi koronom.
„Na Rolan Garosu su mnogi igrači imali probleme sa koronom i dogovorili smo se da ne pričamo ništa. Imali smo temperaturu, bolove u grlu, nastavili smo da igramo. Kada se takve stvari pojave u medijima, onda se vatra brzo proširi i malo me to brine“, otkrila je Korne.
Nakon velikog priznanja francuska teniserka osvrnula se na druge zdravstvene probleme igrača.
„Uvek je bilo igrača koji su se povlačili zbog bolesti, da ne misli neko da potcenjujem koronu. Ima onih sa stomačnim problemima, pre nekoliko godina je na jednom turniru došlo do velikih problema zbog hrane koja nije bila baš sveža. Za one koji imaju gastroenteritis se sigurno ne uvodi neki protokol“, istakla je Korne.
Serena Vilijams, američka teniserka - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Spektakl Serene Vilijams sa nesrećnim krajem
Rafael Nadal, Vimbldon, tenis - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Uporni Argentinac mučio Nadala – Rafa se nekako dokopao drugog kola
Filip Krajinović, tenis, London, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Krajinović preživeo maratonski duel na Vimbldonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala