- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Uporni Argentinac mučio Nadala – Rafa se nekako dokopao drugog kola

© AP Photo / Alberto PezzaliRafael Nadal, Vimbldon, tenis
Rafael Nadal, Vimbldon, tenis - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal vratio se posle tri godine na čuvenu londonsku travu i eliminisao prvu prepreku na Vimbldonu, iako se namučio. Španac je bio bolji od Argentinca Fransiska Serundola u četiri seta, 6:4, 6:3, 3:6, 6:4.
Od starta je Nadal krenuo samouvereno i vrlo brzo, već u četvrtom gemu, stigao do brejka. Međutim, potom je usledio "ribrejk" Argentinca koji je dugo pružao solidan otpor i nagovestio da ima lepu budućnost.
Mogao je Serundolo da šokira Španca već u finišu prvog seta kada je imao čak tri brejk lopte u devetom gemu kod rezultata 4:4, ali je Rafa pokazao zašto je šampion. Spasio je brejk lopte, dobio težak gem i potom brejkom otišao na 6:4 u prvom setu.
Dobar je otpor pružio Nadalu zvanično 41. teniser sveta. I u drugom setu dugo je Serundolo igrao egal sa iskusnim Špancem, sve do šestog gema kada je usledio brejk Nadala za 4:2 i sigurno trasiran put ka drugom setu. Propustio je Rafa dve set lopte na servis rivala, ali je na kraju ipak rutinski stigao do 6:3.
U trećem setu je, međutim, i Nadal dolijao. Dugo je Serundolo držao egal rezultat, sve do osmog gema kada je napravio brejk za 5:3 i potom posle dugog servis-gema stigao do 6:3 i smanjenja rezultata, a na radost londonske publike.
Učinilo se da bi Serundolo mogao do velikog iznenađenja i petog seta, posebno nakon brejka u trećem gemu. Nadal je kasnije uspeo da sačuva svoj servis i spreči Argentinca da povede sa 4:1, a brejkom za 4:4 utabao je stazu ka konačnom trijumfu.
Potom je majstorski odservirao za 5:4 i još jednim brejkom završio posao. Nije bilo lako, ali je Španac na kraju ipak pokazao da je šampion.
Protivnik Rafaelu Nadalu u drugom kolu Vimbldona biće Litvanac Rikardas Bernakis (106. teniser sveta) koji je u prvom kolu eliminisao Amerikanca Sema Kverija u tri seta.
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Vimbldon - ima li smisla uopšte?
Novak Đoković na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Amerikanac može da igra nevakcinisan US Open, a Đoković ne - gde je tu logika?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala