- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vimbldon - ima li smisla uopšte?

© AP Photo / Simon BrutyCentrani teren, Vimbldon
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Nisu prošla ni dva dana od početka, a jedan od najvećih teniskih turnira na svetu Vimbldon nalazi se pred totalnim kolapsom. Gomilaju se zaraženi korona virusom, nema ruskih i beloruskih tenisera, kao ni bodova, dovoljno da se čovek zapita – ima li uopšte smisla?
Za mnoge ljubitelje tenisa on je svetilište ovog sporta. Zelena trava, šampanjac, jagode sa šlagom, najbolji teniseri sveta, ali... Ovogodišnji Vimbldon kao da je od starta osuđen na fijasko prema kome nezaustavljivo srlja.
Sve je krenulo nizbrdo još pre dva meseca kada su organizatori saopštili da neće dozvoliti učešće ruskim i beloruskim teniserima zbog situacije u Ukrajini.
Takva odluka uslovila je da dobijemo paradoks da na najvećem turniru na svetu ove godine ne može da igra najbolji teniser današnjice, Danil Medvedev, kao i nekolicina njegovih zemljaka, koji spadaju u sam krem „belog sporta“.
© AP Photo / Eduardo VerdugoRuski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku
Pride, i ATP je odmah dosolio u svom stilu odlukom da ne dodeljuje bodove za ovogdišnji turnir pa ga je dodatno obesmislio, ostavljajući možda samo Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu motiv da igraju i ganjaju grend slem u svojoj ličnoj trci koju vode za najvećeg tenisera ikada.
I, ajde, sve to možda može nekako da se proguta, ali ono što se dešava u protekla dva dana, otkako je krenuo londonski grend slem, ukazuje na poptuni fijasko koji preti Vimbldonu 2022. Sve je krenulo nizbrdo u ponedljak uveče objavom da jedan od nosilaca Marin Čilić odustaje od učešća jer je pozitivan na korona virus.
Naravno, Englezima nije trebalo mnogo vremena da povežu Hrvata sa Novakom Đokovićem sa kojim je trenirao pre nekoliko dana na centralnom terenu, pa postoji mogućnost da je i Srbin sada potencijalno zaražen.
© AP Photo / Lionel CironneauNovak Đoković i Marin Čilić na turniru u Monte Karlu
Novak Đoković i Marin Čilić na turniru u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Novak Đoković i Marin Čilić na turniru u Monte Karlu
Slično je i sa Rafaelom Nadalom koji je trenirao i fotografisao se sa Mateom Beretinijem, favorizovanim Italijanom koji je zbog korone morao takođe da odustane od učešća ovog utorka.
Dakle, dva favorita su odustala, a dvojica izrazitih (Nole i Rafa) su u opasnosti da odustanu, preteći tako da dodatno obesmisle igrački ionako siromašno takmičenje u Londonu (bez Medvedeva i Zvereva).
Tu su takođe i drugi organizacioni problemi, recimo sa kišom (i dalje samo jedan teren ima krov, ostali zavise od naklonosti prirode), ili loše funkcionisanje nec-mašine na koju su se žalili u ponedeljak podjednako i Kecmanović i Milman tvrdeći da je neispravna.
Sve te sitne i krupne stvari vraćaju nas na sam početak i pitanje – ima li ovakav Vimbldon uopšte smisla?
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Šok: Novakov najveći protivnik se povukao sa Vimbldona
Novak Đoković i Marin Čilić na turniru u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
Đoković u velikom problemu na Vimbldonu zbog Hrvata – Novak trenirao sa zaraženim Čilićem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala