- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bravo! Damir i Zorana doneli još jedno zlato Srbiji i napisali istoriju

© Sputnik / Lola ĐorđevićDamir Mikec
Damir Mikec  - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Damir Mikec i Zorana Arunović, srpski reprezentativci u streljaštvu osvojili su zlatnu medalju u miksu u disciplini vazdušni pištolj na Mediteranskim igrama u Alžiru.
Predstavnici Srbije neverovatni su na Mediteranskim igrama! Već sedam medalja ima naša zemlja, a poslednju su doneli Damir Mikec i Zorana Arunović.
Srpski reprezentativci u streljaštvu u miksu su pobedili par iz Francuske Kamil Jedržejevski i Florijan Fuke sa 16:10 i osvojili zlatnu medalju.
Srbi su favoriti i tu ulogu su opravdali, jer su prethodno ove godine osvojili čak četiri medalje - dva zlata (Svetski kup u Kairu i Gran pri u Granadi) i dve bronze (Evropsko prvenstvo u Hamaru i Svetski kup u Bakuu).
Srpski tim bio je najprecizniji u kvalifikacijama sa 576 krugova i plasirao se u meč za zlato, u kome mu je rival bio tim Francuske.
Takođe Damir i Zorana su napisali istoriju jer je ovo prvi put u istoriji da postoji disciplina vazdušni pištolj mešoviti par na Mediteranskim igrama.
Pre Zorane i Damira, Srbija je dobila dve zlatne medalje u rvanju, a doneli su ih Viktor Nemeš i Magomedgadži Nurasulov.
Zorana Arunović - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SPORT
Zorana donela zlato Srbiji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala