- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Šef „Lufthanze“: Haos u avijaciji trajaće do zime

CC0 / Pixabay / Pilot
Pilot - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Šef nemačke avio-kompanije „Lufthanza“ Karsten Špor smatra da će haos koji trenutno vlada kod avio-prevoznika trajati do zime.
Situacija koja je obeležena nedostatkom osoblja, ali i delova, te i ograničenim vazdušnim prostorom, neće se kratkoročno poboljšati, naglasio je on u pismu upućenom putnicima. Špor je kazao da avio-prevoznici samo u Evropi planiraju na hiljade novih zapošljavanja.

„To povećanje kapaciteta će tek moći da se stabilizujuće odrazi na zimu“, objasnio je on.

Špor se izvinio u ime kompanije što, nakon zastoja zbog pandemije, ponovo pokretanje kompleksnog sistema avijacije sa nule nije završeno u potpunosti, već na oko 90 odsto, te nije dovelo do željene pouzdanosti, tačnosti i robustnosti, prenosi Tanjug.
Priznao je da koncernu „Lufthanza“ u pojedinim oblastima nedostaje osoblje. Najavio je i da Lufthanza planira da vrati velike avione tipa A-380, koje je privremeno prizemljila.
U pismu zaposlenima Špor ističe da je uprava koncerna na pojedinim mestima preterala sa štednjom. On je kazao da je razlog tome bio pritisak teškog gubitka od 10 milijardi evra tokom korona krize.
Aerodrom u Frankfurtu. - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
DRUŠTVO
Zarobljeni putnici iz Rima se vraćaju autobusima; za doktore u Frankfurtu se traži rešenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala