- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zarobljeni putnici iz Rima se vraćaju autobusima; za doktore u Frankfurtu se traži rešenje

© AP Photo / Michael ProbstAerodrom u Frankfurtu.
Aerodrom u Frankfurtu. - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić izjavio je da će 77 putnika iz Srbije koji u Rimu čekaju zbog otkazivanja jučerašnjeg leta „Vizera“ za Beograd danas u 16.30 sati krenuti autobusima za Srbiju.
Aleksić je za Tanjug rekao da je u hotelu, gde se on nalazi od jutros, jedna grupa putnika izabrala da se vrati samostalno, da u svojoj režiji kupi karte i leti za Beograd.
Naveo je da im je obezbeđen smeštaj za večeras, sutra i prekosutra.
Za one koji hoće odmah da krenu obezbeđeni su autobusi.
Ambasador je rekao da će na aerodromu Čampino biti on i konzul Srbije i da će, ako bude putnika koji su se samostalno uputili da traže karte, i njima ponuditi da se prevezu do Srbije autobusima koji su obezbeđeni iz Rima.
Aleksić je naveo da je smeštaj obezbeđen u dogovoru sa aerodromom Čampino i sa „Vizer“ kompanijom, dodajući da je aerodrom bio vrlo uslužan i da je najbolje rešenje da oni putnici koji mogu krenu danas po podne u Srbiju.
Ambasador je rekao da putnici ne snose troškove ni za autobus ni za hotel, da će hotel biti na trošak „Vizera“, a da su autobusi obezbeđeni zahvaljujući angažovanju italijanske strane.
Reč je letu „Vizera“ 68327 koji je juče u 17.55 sati trebalo da poleti za Beograd i koji je tri puta odlagan, a noćas oko pola dva putnici su smešteni u hotel u Rimu, naveo je Aleksić.
Dodao je da je kao razlog otkazivanja leta naveden tehnički problem – nepogoda, grom i da nije bilo aviona.

Traži se rešenje i za povratak putnika iz Frankfurta

Generalni konzul Srbije u Frankfurtu Branko Radovanović izjavio da se u kontaktu sa predstavnicima „Lufthanze“ pokušava da državljanima Srbije, koji su od sinoć na aerodromu u Frankfurtu, organizuje brz i siguran povratak za Srbiju, direktno iz Frankfurta ili preko drugih aerodroma.
Radovanović je za Tanjug rekao da se traži najbolje moguće rešenje u datim okolnostima, u saradnji sa MSP i Vladom Srbije, a u dogovoru sa putnicima.
Od sinoć se grupa od oko 100 srpskih lekara nalazi na frankfurtskom međunarodnom aerodromu, jer zbog kašnjenja leta iz Lisabona nisu uspeli da se ukrcaju na let za Beograd.
„Sa svojim saradnicima iz konzulata nalazim se na aerodromu, gde zajedno sa organizatorima i vođama puta pokušavamo da nađemo rešenje za situaciju u kojoj su se našli lekari, a koja je dodatno otežana zbog štrajka radnika ‘Lufthanze‘ i velikog broja otkazanih letova“, rekao je Radovanović.
Naveo je da je danas „Lufthanza“ preuzela troškove hotelskog smeštaja za putnike koji su na listama za sutrašnje letove prema Beogradu, a da će generalni konzulat u Frankfurtu i dalje pratiti situaciju dok problem ne bude rešen.
Podsetimo, zbog otkazivanja letova oko 300 putnika iz Srbije od sinoć se nalazi na aerodromima u Rimu i Frankfurtu.
Aerodrom, gužva - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
DRUŠTVO
Putnici iz Srbije zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala