Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Mladić iz Beograda uhapšen na Gazimestanu, odveden u Prištinu, desetorici zabranjen ulazak na Kosovo

© Foto : RTS/Snimak sa ekranaHapšenje mladića iz Beograda na Gazimestanu
Hapšenje mladića iz Beograda na Gazimestanu - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Mladić N. N. (20) iz Beograda uhapšen je na Gazimestanu. Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavila lisice na ruke i odvela ga džipom u pravcu Prištine.
N. N. je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine.
Nema navoda i objašnjenja policije šta je motiv i povod za hapšenje, ali policajci na Gazimestanu su rekli RTS-u da mladić nije imao lična dokumenta kod sebe.
Pošto su ga odveli policijskim automobilom, njegovi drugovi iz grupe su policiji pokazali njegovu ličnu kartu radi utvrđivanja identiteta.
O daljem postupku prema uhapšenom Beograđaninu odlučiće tužilac, rekli su u policiji za RTS.
Kosovska policija saopštila je da je tokom skupa na Gazimestanu jedan državljanin Srbije priveden u policijsku stanicu zbog sumnje da je „podsticao i raspirivao mržnju“.
Takođe, desetorici u čijim kolima su pronađene majice sa natpisima „koji izazivaju mržnju“, zabranjen je ulazak na Kosovo, prenosi kosovo onlajn.
U okviru sprovođenja operativnog plana „Vidovdan 2022“, kako je saopšteno, u jutarnjim časovima na prelazima Vrbnica i Kula, tokom policijske kontrole, službenici su u tri odvojena slučaja zaustavili deset srpskih državljana.
„Prilikom kontrole u prtljagu njihovih vozila pronađene su sumnjive majice sa natpisima koji izazivaju mržnju. Kontaktirani su nadležni tužioci, po čijoj odluci je dotičnim osobama zabranjen ulazak na Kosovo, a majice sa različitim natpisima su oduzete“, navodi se u saopštenju.
Obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SRBIJA
Sa Gazimestana odjekivale srpske pesme: Posle opela kosovskim junacima, zavijorile se zastave
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala