- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đere pao u maratonu i ispao sa Vimbldona, i Krunićeva ide kući

© Sputnik / Lola Đorđević Laslo Đere
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je sa Vimbldona. Od njega je u prvom kolu bolji bio Čileanac Alehandro Tabilo koji ga je savladao posle velike borbe u pet setova – 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6.
Nije ovo bio dan za srpskog tenisera, a moguće je i da ga je na putu ka porazu obeshrabrio izgubljeni prvi set koji je posle velike i egal borbe pripao Čileancu na razliku (8:6), pa je u drugom bio samo nemi posmatrač dok ga je Tabilo demolirao – 6:2.
Trgnuo se Laslo u trećem setu i dobrom pratijom potpuno počistio Čileanca sa terena (6:1), da bi u četvrtom prikazao jedan od svojih najboljih tenisa i dobrim udarcima u završnici stigao do izjednačenja – 6:4.
Najveću dramu gledali smo u petom setu koji je potrajao više od sat vremena. Imao je Čileanac prednost od 3:0 u gemovima, činilo se da će lako trijumfovati, ali je onda Đere zaigrao sjajno i brejkom u devetom gemu sačuvao sebe u igri.
Potom je meč otišao u čuveni super taj-brejk, a tamo se igralo najpre do deset, da bi se rulet zaustavio na kraju na rezultatu 13:11 u korist Čileanca. I Tabilo i Đere su imali po nekoliko meč lopti, ali je na kraju srećniji bio Čileanac.
Pored Lasla Đerea, učešće na Vimbldonu je na startu okončala i Aleksandra Krunić. Srpska teniserka je poražena od Rumunke Kirstee u dva seta, 7:6, 7:6, a oba puta nije imala snage da joj se suprotstavi u taj-brejku.
Prvi je izgubila sa 7:5, dok je u drugom počišćena sa 7:1.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Đoković uz manje probleme preskočio prvu prepreku
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Stefan je jednom rečenicom nasmejao Novaka do suza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala