- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neka bude treća sreća

© FSSOmladinska reprezentacija Srbije
Omladinska reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Omladinska reprezentacija Srbije (U-19) se nije proslavila na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj (remi i poraz), ali i dalje ima puno motiva da trijumfuje u meču poslednjeg kola protiv Austrije (20 časova), kako bi ostvarila primarni cilj – plasman na čuveni Mundijalito.
Posle dva meča u grupnoj fazi Evropskog prvenstva izabranici selektora Aleksandra Jovića i dalje drže sudbinu u svojim rukama, pogotovo kada se radi o glavnom cilju u Slovačkoj, vizi za odlazak na Prvenstvo sveta za igrače do 20 godina koje se održava iduće godine u Indoneziji.
Pet najboljih selekcija izboriće plasman na SP, polufinalisti i pobednik baraža za peto mesto, meč koji će igrati dve trećeplasirane selekcije.
I Srbija se pred utakmice poslednjeg trećeg kola grupne faze, nalazi u dobrom položaju, teoretski je još u igri i za plasman u polufinale (neophodna joj je pobeda protiv Austrije uz poraz, po mogućstvu što ubedljiviji, Izraela od Engleske) i za meč koji vodi na SP, duel za peto mesto na šampionatu (dovoljan bod ili pobeda protiv Austrije).
Težak poraz od Engleske u prethodnom kolu već je arhiviran. Selektor Jović stavlja fokus na narednog rivala.
- Poraženi smo u tom meču, ali rezultat nije bio realan u odnosu na dešavanja na terenu. Ali sve smo to arhivirali, fokus je sada na Austriji. Uradili smo analizu, učinićemo sve da spremno uđemo u taj duel – tvrdi selektor Jović.
Reprezentativac Stefan Leković očekuje pobedu nad Austrijancima. Neka bude treća sreća.
- Verujem da ćemo ostvariti prvi cilj, a to je plasman na Prvenstvo sveta. Dele nas dva stepenika do tog velikog uspeha. Samo pet evropskih selekcija, od 55 članica UEFA, ide u Indoneziju gde će biti 24 najbolje selekcije. Videćemo, znamo šta želimo, koliko možemo, nadam se da ćemo obradovati i nas i javnost u Srbiji. Misli su nam zato usmerene samo na meč sa Austrijom – poručio je Leković.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Filip Kostić Ajntraht - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Kostićev saigrač u penziji zbog šurovanja s nacistom
Sadio Mane, Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Veliko srce „afričkog Maradone“ – priča zbog koje ćete ga zavoleti još više
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala