- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija upoznaje Slavišu – kroz sedmoricu odabranih /foto/

© AFP 2023 / GLYN KIRKSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Slaviša Jokanović, nekadašnji srpski fudbaler, a sada jedan od najboljih trenera sa ovih prostora, pred sobom ima novi izazov – prihvatio se posla u slavnom moskovskom Dinamu, a ruska javnost se tek upoznaje sa njim.
I to na najbolji način, kroz njegov prethodni rad u kom su izdvojena sedmorica fudbalera koji su pod Jokanovićevom kontrolom napredovali i ostvarili velike karijere.
Kao prvi u nizu izdvojen je Zoran Tošić, za koga se navodi da je „procvetao“ u Partizanu kada je na klupu seo Jokanović.
„Jokanović je dao poverenje Tošiću, do kraja sezone imao je 15 utakmica, četiri gola i sedam asistencija, dobio je poziv i za reprezentaciju, igrao je na Olimpijskim igrama 2008. godine i postao je prepoznatljiv u Evropi. Posle još pola godine u Srbiji, Zoran je ojačao, stekao iskustvo i zavredio transfer u Mančester junajted vredan sedma miliona evra“, piše ruski Sport ekspres.
Ruski portal navodi da je Jokanović učestvovao u razvoju Stevana Jovetića u Partizanu, a kasnije i Muse Dembela u Fulamu, kao i Rajana Sesenjona, koji je odigrao 96 utakmica, imao 24 gola i 13 asistencija pod komandom srpskog trenera.
Jokanović u biografiji ima upisanu saradnju sa Aleksandrom Mitrovićem, a posebno je važan u karijeri Harvija Eliota koga je u prvi tim Fulama ubacio sa svega 15 godina.
Pored Fulama, Jokanović je u engleskom fudbalu ostavio veliki trag i u Votfordu i u tom klubu je veliki posao uradio sa Mateja Vidru koji je u sezoni 2014/15 postizao golove na svega 138 minuta igre.
Sport ekspres navodi da je Jokanović presudno uticao i na razvoj igrača poput Marka Betinelija i Ljubomira Fejse.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
Pljačka Jugoslavije i istorijska nepravda: „Pustili su nam gas u svlačionicu...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala