Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Konkretne ponude, veliki pomak“: Predstavnici radnika „Fijata“ posle razgovora s Vučićem

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredstavnici radnika „Fijata“ na sastanku sa predsednikom Srbije
Predstavnici radnika „Fijata“ na sastanku sa predsednikom Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Predstavnici zaposlenih u kompaniji „Fijat Srbija“ izjavili su, posle današnjih razgovora s predsednikom Aleksandrom Vučićem, da je napravljen veliki pomak i da sada ostaje da se u toku naredne nedelje radnici izjasne o ponudi države.
„Ovo je veliki pomak. Mislim da će radnici biti zadovoljni, ali dok se oni ne izjasne, ne možemo da govorimo o tome“, rekao je predstavnik zaposlenih koji nisu članovi sindikata Đorđe Milojević.
Predsednik sindikata preduzeća „Fijat plastika“ Zoran Miljković je ocenio da je za sve što se dešavalo dosad odgovorna „Stelantis grupa“, dodajući da postoji načelan dogovor.
„Sad ćemo mi sve što je dogovarano s predsednikom i državnim vrhom da predstavimo našim radnicima i ako oni prihvate, onda će to brzo da bude rešeno, ako ne, doći će do protesta. Videćemo, kako radnici odluče tako će i biti, ali je važno da mi ovde imamo neki načelan dogovor“, rekao je Miljković.
Dodao je da su od Vučića dobijene konkretne ponude o kojima ne može da govori.
„Imamo dogovor sa državnim vrhom da ne iznosimo detalje, a država će sa ‘Stelantisom’ da reši sve“, kazao je Miljković, preneo je Tanjug.
Na sastanku u predsedništvu učestvovali su još premijerka Ana Brnabić i ministri finansija i rada, Siniša Mali i Darija Kisić.
Zaposleni su ranije izneli zahteve da svi koji žele da rade u kragujevačkoj fabrici mogu da zadrže radna mesta i ako se ne odluče za odlazak na rad na dve godine u inostranstvo, kao i da oni koji budu proglašeni tehnološkim viškom dobiju otpremnine od 1.000 evra po godini radnog staža.
Predstavnici radnika Fijata - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
SRBIJA
Vučić: Mislim da smo blizu dogovora sa radnicima „Fijata“, u sredu otpremnine /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala