Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Mislim da smo blizu dogovora sa radnicima „Fijata“, u sredu otpremnine /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredstavnici radnika Fijata
Predstavnici radnika Fijata - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Predsednik Srbija Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će razgovori sa radnicima „Fijata“ uspešno biti završeni i da je u tom procesu napravljen veliki pomak.
„Razume se da je komplikovana situacija. Mislim da smo blizu dogovora, oni će govoriti o detaljima, a mi ćemo sa ‘Stelantisom’ nastaviti da radimo, da bismo deo obaveza prema radnicima mogli da ispunimo“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti, nakon sastanka sa predstavnicima dela radnika „Fijata“.
Predsednik Srbije je, u tom kontekstu, ukazao da kao i kod svakog dogovora moraju da se postignu kompromisi i izrazio zahvalnost radnicima koji su razumeli zakonska ograničenja.
Vučić je najavio da će deo radnika „Fijata“ već u sredu dobiti otpremnine.
Na pitanje novinara da li su predstavnici radnika „Fijata“ pokazali na današnjem sastanku u Predsedništvu veće poverenje njegovim obećanjima ili predstavnicima ranijih vlasti, Vučić je odgovorio:
„Nema šta da mi veruju, za četiri dana idu otpremnine, u sredu i videće da li je bilo dobro da mi veruju ili ne. Kada su me pitali za pisane garancije, rekao sam im — ono što vam kažem, to će i biti, a vi kako hoćete“.
Vučić je istakao da će se radnici Fijata u sredu uveriti da li je tako kao što je rekao, preneo je Tanjug.
Reč je o radnicima koji ne žele da rade u Fijatovim fabrikama u inostranstvu.
Podsetimo, deo radnika „Fijata“ ne želi da radi u „Stelantisovoj“ fabrici u Slovačkoj već da traže garantovan posao u „Fijatu“ i otpremnine od 1.000 evra po godini radnog staža za 500 radnika koji će biti tehnološki višak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala