- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Šolc poručuje da im verujemo, a Nemačka sprečila kandidatski status BiH

© Tanjug / Zoran ŽestićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je Nemačka sprečila kandidaturu BiH za članstvo u EU, a da sada nemački kancelar Olaf Šolc poručuje da BiH može da veruje Nemačkoj.
„Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Nemačka je sprečila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo nemačkog kancelara Šolca da BiH može verovati Nemačkoj. Bože svašta!“, napisao je Dodik na Tviteru.
Podsetimo, protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU-Balkan u Briselu bile su Nemačka, Holandija i Francuska.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, optužbama na račun SNSD-a i HDZ-a, pokazao da mu godine koje je ovde proveo nisu poslužile da razume situaciju u BiH.
„Satler je pre neki dan potrčao da se pravda pred političkim Sarajevom zašto je odluka o statusu kandidata BiH takva kakva je. Ne postoji dovoljno jak krivac da opravda nerazumnu odluku Brisela da se kandidatski status da zemljama čije granice nisu utvrđene samo zato jer im to geopolitički odgovara“, rekao je Dodik.
Na pitanje da prokomentariše Satlerovu izjavu da su „važne zakone na putu ka članstvu u EU obarali HDZ i SNSD dok su se u isto vreme zalagali za evropski put“, Dodik je rekao da sve što Satler govori pada u vodu.
„Koga ovde zanima kako on vidi čašu i da li je uopšte vidi. Mi smo pre neki dan jasno videli da kandidatski status nije pitanje ispunjavanja uslova, već čista politička odluka onih koji je donose“, smatra Dodik, prenosi Tanjug.
Samit  EU - Zapadni Balkan u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SVET
Lideri EU usvojili zaključke o Zapadnom Balkanu: Šta piše u njima
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
REGION
Dodik: Bosna i Hercegovina neželjena i iznutra i izvana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala