- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika mora da se potrudi da bi dobila Vasilija

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Srpski košarkaš i MVP nedavnog fajnal-fora Evrolige u Beogradu Vasilije Micić stavio je pred NBA timove koji žele da ga angažuju ultimatum u vidu plate od 10,3 miliona dolara, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Hups Hajp".
Filadelfija je 2014. izabrala aktuelnog plejmejkera Efesa kao 52. pika na draftu, a u međuvremenu je pravo na njega prosledila Oklahomi.
Za dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope i MVP fajnal-fora Evrolige navodno su zainteresovani Denver, Čikago, Milvoki i San Antonio, ali se on nije odlučio za odlazak „preko bare“.
Vrlo često se postavlja pitanje dokle može Micić da napreduje u Evropi, te da li će zaigrati konačno u NBA? On je sam isticao da ne želi da ide u SAD samo da bi se reklo da je otišao, već želi i da igra tamo. Samo ozbiljna minutaža dolazi u obzir.
„Iskreno, imam želju da odem u NBA, ali na način koji sam rekao i ljudima iz Oklahome, a to je jedino da igram tamo. Ja stvarno ne vidim sebe da odem tamo da bih rekao drugarima iz kraja da sam bio u NBA ligi i da im donesem dres Oklahome. Mene to ne inspiriše. Sam odlazak tamo ne vidim na način da budem samo deo ekipe. Oni to znaju, iskreno sam im to rekao. Možda to nekome zvuči arogantno i prepotentno, ali tako je“, izjavio je Micić.
Njegov saborac iz Efesa i bivši košarkaš Bruklina, Dalasa i Njujorka, Šejn Larkin, rekao je za Micića da poseduje telo i građu za NBA, da je veoma visok za svoju poziciju (196 centimetara) i da može da uspe u najjačoj ligi sveta. Dakle, eto potvrde iz prve ruke, od čoveka koji dobro poznaje i Srbina i NBA ligu.
Anketa
Da li Vasilije Micić treba da ide u NBA?
Micić ima sa Efesom još dve godine ugovora, koji je obnovio prošlog leta, ali i izlaznu klauzulu za odlazak u NBA ligu ukoliko to poželi.
„Nije bila laka odluka, ali je Vasilije Micić izabrao evropski put i potpisao trogodišnji produžetak ugovora sa Efesom“, potvrdio je njegov menadžer Miško Ražnatović.
Da li će konačno Vasa napraviti taj korak i preleteti Atlantik?
U međuvremenu, NBA liga je nastavila sa saradnjom sa Evropom, dogovorom sa kompanijom Zebra valej čiji je vlasnik fudbaler PSŽ Kilijan Mbape i koja se bavi produkcijom zabavnog programa.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Legendarni Amerikanac o srpskom biseru: „Biće mnogo dobar"
Britni Grajner - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Ruski gest dobre volje je propao – zbog aljkavosti Amerikanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala