- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legendarni Amerikanac o srpskom biseru: „Biće mnogo dobar"

© AP Photo / John MinchilloNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Nikola Jović će biti novi Srbin u NBA ligi, kao 27. pika na draftu izabrao ga je Majami Hit, a njegovo ime zaokružio je lično legendarni Pet Rajli.
Nekadašnji trener, a sada predsednik Majamija, ne sumnja da će košarkaš Mege biti veliko pojačanje za kvalitetan tim sa Floride.
„Nikola već dugo igra košarku sa muškarcima, veoma takmičarsku. Svi naši skauti su bili u Evropi i videli ga kako se razvija. Veoma je vešt. I zaista ume da šutne, a tek je napunio 19 godina“, ističe Rajli.
Legendarni stručnjak smatra da je pred talentovanim košarkašem naporan rad.
„Ne možete da znate u kom pravcu će se razvijati. Sva ta takmičenja širom sveta. Kvalitet takmičenja je zaista porastao. Njega su odlično trenirali. Ima visinu od 213 centimetara, dugačak je, zna sa loptom, neverovatno je vešt. Mislimo da smo zaista dobro prošli. Najviše me je impresionirala ta njegova veličina, dužina, tolika veština u tim godinama.“
Nikola Jović Adam Silver - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Srbin je završio na Floridi i poručio: Ovo je ispunjenje sna!
Američke medije je zanimalo i da li Rajli razmišlja o eventualnom trejdu Jovića.
„Mnogo toga se dešavalo. Razgovarali smo, ali ja bih radije uzeo igrača sada. Imamo tim, ne znamo šta će sa njim da se desi u prelaznom roku, radije bismo sada da razvijemo igrača. Pikove možemo da menjamo i posle. Sada smo odlučili da ga uzmemo, jer nam se nije nudilo ništa toliko zanimljivo.“
Rajli podvlači da će Jović morati da radi na odbrani.
„Svi ti momci od 19, 20 ili 21 godinu nisu baš sjajni defanzivci sve dok ih ne naučite. On je brz, dovoljno dugačak da igra odbranu, učićemo ga.“
Amerikance je zanimalo i to zbog čega se Rajli odlučio da posle više od 25 godina draftuje igrača koji nije igrao u SAD pre dolaska u NBA ligu. Za primer je uzeo Dragića koji je došao iz Finiksa u trejdu.
„Da li smo imali problem sa Goranom? Ako igrač ume da igra ne zanima me odakle je. Uzbuđeni smo. Ovaj mali će da bude mnogo dobar... Talenat koji će tek da procveta, nismo mogli da ga propustimo na 27. piku. On je jedinstven igrač s jedinstvenom veličinom“, zadovoljan je Pet Rajli.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SPORT
Nikola ipak ne ide kod Jokića, Italijan u ljubičastom odelu prvi pik /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala