- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Smrtonosna kletva iz „Harija Potera“ protiv Rusa – autorka oduševljena idejom lažnog Zelenskog

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISDžoan K. Rouling
Džoan K. Rouling - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Britanska književnica DŽ. K. Rouling, autorka serije knjiga o čuvenom dečaku čarobnjaku, dala je dozvolu da se „smrtonosna kletva“ iz Harija Potera ispiše na ukrajinskim projektilima, ne znajući da je zapravo nova „žrtva“ ruskih komičara, jutjubera Vovana i Leksusa, koji su se predstavili kao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.
Oni su sa njom razgovarali o dešavanjima u Ukrajini i podršci koju dobijaju od Velike Britanije i nje lično.
Lažni Zelenski je „otkrio“ književnici da je naredio trupama da ispišu reči „Avada kedavra“ na projektile koje će ispaliti na gradove Donjeck i Lugansk u Donbasu. „Avada kedavra” je magična čarolija koja izaziva trenutnu smrt u univerzumu Harija Potera.
„Sviđa mi se šala“, rekla je Rouling.
Komičari su Roulingovoj rekli i da će širom Ukrajine otvoriti književne klubove i nazvati ih po njoj, a ona je prihvatila poziv da dođe i čita svoje romane pripadnicima neonacističkog bataljona „Azov“ (protiv kojih je u Rusiji pokrenut krivični postupak), iako ju je lažni Zelenski upozorio da više vole „nemačke knjige“.
Roulingova se nije protivila ni ideji lažnog Zelenskog da se novac, prikupljen za ukrajinsku decu putem njene dobrotvorne organizacije, preusmeri za kupovinu oružja za kijevske vojne snage.
„Razumem to“, rekla je ona, dodajući da želi da Ukrajina ima svo oružje koje joj je potrebno.
Lažni Zelenski je predložio i da ruski glumac Aleksandar Kuznjecov, koji u filmskoj adaptaciji njenog romana „Fantastične zveri i gde ih naći: Tajne Dambldora” glumi Helmuta,bude sankcionisan na neki način.
Roulingova je na to odgovorila da će „razgovarati sa određenim ljudima“.
Književnica je delovala iznenađeno kada je lažni Zelenski istakao da ožiljak u obliku munje na čelu Harija Potera podseća na slovo „Z“, koje je postalo simbol ruske operacije u Ukrajini. Predložio joj je da ga promeni u simbol poput Zlatnog trozupca, koji se nalazi na grbu Ukrajine.
„Bilo bi dobro da uradim nešto povodom ovoga na društvenim mrežama“,odgovorila je Rouling.
Među drugim istaknutim "žrtvama" ruskih komičara, čija su prava imena Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, nalaze se kanadski premijer Džastin Trudo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, tadašnji demokratski kandidat za potpredsednika Kamala Haris, princ Hari i pop ikona Elton Džon.
Maša i Leksus - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2019
EKSKLUZIVNO On je prevario Porošenka, Stoltenberga i Gvaida...(video)
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala