EKSKLUZIVNO On je prevario Porošenka, Stoltenberga i Gvaida...(video)

© SputnikMaša i Leksus
Maša i Leksus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od dvojice ruskih prankera (telefonskih hakera) Aleksej Stoljarov, poznatiji kao Leksus, otkrio je za Sputnjik kako šala može da promeni tok svetske politike, ko je od državnika najviše naseo na lažne telefonske razgovore, ali i kako Putin reaguje na ovu vrstu humora.

Aleksej Stoljarov (Leksus) i njegov poslovni partner Vladimir Kuznjecov (Vovan) postali su noćna mora mnogih političara. Naime, primarna delatnost ove dvojice dovitljivih ruskih prankera je razotkrivanje političkih tajni putem lažnog predstavljanja u telefonskim razgovorima sa svetskim liderima.

Sa Leksusom, koji je ovih dana boravio u Beogradu, razgovarali smo o rizicima i posledicama koje njihov posao nosi, koliko je srpski državni vrh inspirativan za njihove šale, kao i sa kim bi od istorijskih ličnosti stupili u kontakt kada bi mogli da se vrate u prošlost.

Na pitanje koja je najpoverljivija informacija do koje su došli putem lažnog telefonskog predstavljanja, Stoljarovu je bilo teško da izdvoji jednu.

„Dospeli smo do tačnih informacija kad su ukrajinski diverzanti digli u vazduh elektrostanicu koja je obezbeđivala Krim strujom. Mi smo saznali ko je to konkretno uradio, kojim oružjem je elektrana dignuta u vazduh i dobili smo materijale o krivičnom delu od ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Kasnije smo saznali da je to kasnije bilo korišćeno za pokretanje krivičnog postupka zbog te ukrajinske diverzije“, prokomentarisao je pranker za Sputnjik, ne odbacujući mogućnost da se neko od lidera našeg regiona uskoro nađe na meti njihovih poziva.

„Čitav Balkan je zanimljiv. Znamo da se u poslednje vreme zemlje pridružuju NATO-u i shvatamo koliko su aktuelne vlasti vaših suseda podređene američkom Stejt departmentu. Zanimljivo nam je da pokažemo tu vezu“, zagonetno je nagovestio naš sagovornik. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala