- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Skupoceni film poznatog reditelja na čekanju jer su negativci - Ukrajinci /video/

© Foto : Youtube/STXfilms/PrintscreenInsert iz filma Operejšn forčun
Insert iz filma Operejšn forčun - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Prikazivanje filma poznatog reditelja Gaja Ričija, čije su glavne zvezde Hju Grant i Džejson Statam, ponovo je odloženo kako bi ostvarenje bilo promenjeno, jer su u njemu neki od glavnih negativaca – Ukrajinci.
Film „Operejšn forčun“ sniman je 2020. godine i trebalo je da bude prikazan u januaru ove godine. Tada je prikazivanje filma u koji je uloženo oko 150 miliona dolara odloženo za mart, a početkom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini datum prikazivanja ponovo je pomeren.
Međutim, film ponovo nije prikazan, a britanski mediji navode da je razlog još jednog odlaganja to što će, zbog osetljivosti svetske situacije, negativci biti promenjeni tako da ne budu više ukrajinske nacionalnosti.
U filmu grupa ukrajinskih kriminalaca nabavlja smrtonosno i opasno oružje, a glavni junaci pokušavaju da ga zaplene kako bi sprečili njihovu zlu nameru.
Još nije jasno u kojoj meri će film morati da bude izmenjen, ali verovatno se radi o većim izmenama. To se može zaključiti po trejleru koji je i dalje dostupan na internetu, u kome jedan od glavnih junaka, koga igra Džejson Statam, u jednom trenutku kaže da će „moći da se infiltrira među Ukrajince“, misleći na kriminalnu grupu, prenosi RT.
Zgrada gde se održava Kanski festival - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
KULTURA
„Z“ kao zombi – kako Ukrajinci cenzurišu u Kanu
Džoan K. Rouling - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SVET
Smrtonosna kletva iz „Harija Potera“ protiv Rusa – autorka oduševljena idejom lažnog Zelenskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala