Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Hrkalovićeva saslušavana šest sati, Stefanović skoro tri

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i nekadašnji ministar policije, a sada ministar odbrane Nebojša Stefanović saslušani su danas u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a. Hrkalović je saslušavana šest sati, dok je Stefanović iskaz davao skoro tri sata.
Hrkalovićeva i Stefanović su ispitani u okviru postupanja Sektora unutrašnje kontrole MUP-a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović.
Sektor unutrašnje kontrole pozvao ih je da iznesu saznanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićeve ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Po nalogu VJT, Sektor unutrašnje kontrole će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, preneo je Tanjug.
© Tanjug / SAVA RADOVANOVICDijana Hrkalović
Dijana Hrkalović - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Dijana Hrkalović
Mediji su preneli da nakon saslušanja Hrkalovićeva nije davala izjave, a da se Stefanović kratko obratio novinarima.
On je rekao da misli da je mogao bar donekle da pomogne „u smislu svih svojih saznanja“ i izrazio uverenje da su neki detalji „dodatno rasvetljeni“.
„Naravno to je dalje u rukama tužilaštva, i tužilaštvo će i u ovom i u svim drugim procesima voditi računa. Ja verujem da će rasvetliti svaki od tih slučajeva i da ćemo doći do potpune istine. Imam potpuno poverenje u naše državne organe, imaju kapacitet i snagu da to urade“, naveo je Stefanović.
Podsetimo, Dijana Hrkalović u intervjuu beogradskim medijima optužila je Nebojšu Stefanovića za više teških krivičnih dela, između ostalog da je „ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“, da je lično štitio klan Veljka Belivuka i da je namestio slučaj „Jovanjica“.
Hrkalovićevoj se sudi po optužbi za trgovinu uticajem, a tereti se da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.
Dijana Hrkalović - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SRBIJA
Otkriveno zbog čega je ukinuto rešenje o ukinutom kućnom pritvoru Dijani Hrkalović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SRBIJA
Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović: Nisam kriminalac, a pogotovo ne zaverenik protiv Vučića
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SRBIJA
Vučić se prvi put oglasio o sukobu Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala