Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović: Nisam kriminalac, a pogotovo ne zaverenik protiv Vučića

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je reagujući na optužbe koje je na njegov račun izrekla Dijana Hrkalović, rekao da nije kriminalac, a pogotovo ne zaverenik protiv predsednika Aleksandra Vučića.
„Nisam kriminalac, a pogotovo ne zaverenik protiv predsednika Aleksandra Vučića, čoveka koga podržavam u politici već 20 godina, i pratim njegovu politiku koja čini Srbiju boljim mestom za život“, poručio je Stefanović u video izjavi koju je dostavio medijima.
On je istakao da je Dijana Hrkalović u prethodnim danima iznela bujicu laži o njemu i o događaima iz prošlosti, te da je vrlo jasno da u onome što govori, kaže, “nema ni trunčice istine”.
Dodao je da je Hrkalović menjala stav u skladu sa sopstvenim inetersima, braneći se pred sudom, jer je optužena za ozbiljna krivična dela.
“Krucijalna stvar u krivičnom postupku protiv Dijane Hrkalović, sada pred sudom, je predmet nedostavljanja poruka tužiocu, nakon veštačenja telefona Belivuka, poruka između Belivuka i jednog visokopozicioniranog službenika, koji je u to vreme bio u vrlo bliskim, intimnim odnosiam sa Dijanom Hrkalović”, rekao je Stefanović.
Stefanović je poručio da je veoma važno da naše službe izađu sa informacijama ko je sve koristio skaj telefone, navodeći da to kaže javno zato što on zna da te informacije imaju i naše i strane službe koje su partneri evropske službe.
"Sve ih pozivam da objave sve informacije o svim skaj telefonima, svaki sadržaj komunikacije i sve glasovne komunikacije i da vidimo ko su ta imena iz Srbije i ko su ti ljudi", rekao je on.
Naveo da on potpuno veruje u institucije Srbije i da će one do kraja rasvetliti svaki od ovih slučajeva i da će doći do istine ko je koristio skaj telefone i ko je bio saradnik kriminalnih grupa.
Podsetimo, Hrkalovićeva je u intervjuu za Objektiv priznala samo deo optužbi koje joj se stavljaju na teret, dok je za ostalo optužila nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.
Hrkalović je optužila Stefanovića da je "ostvarivao neovlašćeni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice", da je lično štitio klan Veljika Belivuka i da je namestio slučaj "Jovanjica".
Ona tvrdi da je sve radila po nalogu Stefanovića i da je bila uverena da on o svemu obaveštava predsednika.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SRBIJA
Vučić se prvi put oglasio o sukobu Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala