- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Si Đinping pozvao zemlje BRIKS-a da se bore protiv jednostranih sankcija i mentaliteta „hladnog rata“

© AP Photo / Andy WongKineski predsednik Si Đinping na obeležavanju 110. godišnjice Sinhajske revolucije u Pekingu
Kineski predsednik Si Đinping na obeležavanju 110. godišnjice Sinhajske revolucije u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Predsednik Kine Si Đinping pozvao je zemlje BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika) da se bore protiv jednostranih sankcija, a međunarodnu zajednicu da odustane od mentaliteta „hladnog rata“.
„Treba da se zalažemo za iskrenost i pravednost, da doprinosimo tome da međunarodna zajednica zaista bude višestrana. Dužni smo da štitimo međunarodni poredak, čije su jezgro Ujedinjene nacije i međunarodno pravo, dužno smo da odustanemo od mentaliteta 'hladnog rata' i suprotstavljanja blokova“, naglasio je Si Đinping.
Obraćajući se učesnicima 14. samita BRIKS-a, koji se ove godine održava putem video-linka, kineski lider je istakao da zemlje koje učestvuju u toj organizaciji treba da pojačaju koordinaciju makroekonomske politike i da osiguraju stabilnost isporuka robe i proizvodnih lanaca.
„Neophodno je da ujedinimo napore da se obnovi ekonomija, da se produbi koordinacija u oblasti makroekoomije i da se osigura nesmetan rad proizvodnih lanaca i isporuka“, naglasio je Si Đinping.
Pozivajući zemljnj BRIKS-a da se zalažu protiv jednostranih sankcija, kao i njihove zloupotrebe, Si Đinping je naglasio da će na taj način „velika porodica koju čini čovečanstvo s jedinstvenom sudbinom“ nadmašiti malu grupu hegemona.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
RUSIJA
Putin: Zapad finansijskim mehanizmima sopstvene greške prebacuje na ostatak sveta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala