- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Raša tudej“ i Sputnjik popularniji nego ikad u Americi

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaŠtand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Štand RT-a na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
U skladu sa istraživanjem koje je sprovela kompanija „Majkrosoft“, u Sjedinjenim Američkim Državama je zabeležen rast pregleda na sajtovima „Raša tudej“ i „Sputnjik“ nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.
U izveštaju koji je kompanija predstavila na 40 stranica o navodnim ruskim dezinformacijama i sajber napadima, piše da je došlo do značajnog povećanja popularnosti ovih sajtova od januara 2022. godine i da je vrhunac dostignut 24. februara, kada je zabeležen rast pregleda od 82 odsto.
U dokumentu se navodi, da je bez obzira na sve mere koje se primenjuju kako bi se smanjio broj pregleda na sajtovima „Sputnjik“ i „Raša tudej“, pokazatelji veći nego što su bili do početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i mogu se uporediti sa posećenošću sajta „Vol strit džurnal“.
Početkom marta je Evropska unija zabranila emitovanje televizije „Raša tudej“ i rad agencije „Sputnjik“ na teritoriji EU.
Profesor političkih komunikacija na Teheranskom univerzitetu Fuad Izadi je blokadu RT na Zapadu nazvao instrumentom hibridnog rata protiv Rusije.
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
RUSIJA
Norveška odbila da uvede sankcije „Sputnjiku“ i „RT“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala