- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Norveška odbila da uvede sankcije „Sputnjiku“ i „RT“

CC0 / / Sputnjik cenzura - ilustracija
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Norveška se pridružuje nizu sankcija Evropske unije protiv Ruske Federacije, osim mera koje se odnose na „Raša Tudej“ i „Sputnjik“, izjavila je ministarka spoljnih poslova Norveške Aniken Huitfeld.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Danas je Vlada uključila u norveški zakon najobimniji paket sankcija ikada usvojen u zemlji... Ovo je prvi paket sankcija koji je u skladu sa restriktivnim merama koje je EU usvojila zaključno sa 9. martom ove godine. Izuzeci su sankcije EU protiv ‘Raša Tudej’ i ‘Sputnjik’, one nisu bile uključene u ovaj prvi paket. Ove sankcije postavljaju fundamentalna pitanja i potrebno nam je vreme da ih pažljivo procenimo“, navodi se u saopštenju vladinog sajta.

U skladu sa saopštenjem, sankcije EU, usvojene 15. marta, trenutno su u fazi razmatranja u Norveškoj.
Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Norveške u naletu rusofobije na Zapadu, objavilo saopštenje na Tviteru na ruskom jeziku u kom se kaže da je „potrebno brinuti o Rusima u njihovom društvu“ i delovati protiv raspirivanja mržnje.
Zapadne zemlje uvele su nove antiruske sankcije, uključujući protiv ruskih banaka i preduzeća, kao odgovor na rusku specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Jedan broj kompanija je najavio povlačenje sa ruskog tržišta i zatvaranje proizvodnih pogona u Ruskoj Federaciji. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je primetio da su zapadne kompanije koje odbijaju da rade sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad pravi.
Štand kompanije Blumberg na Peterburškom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Agencija Blumberg obustavlja rad novinara u Rusiji, „Si-En-En“ prekida emitovanje
Logo televizije RT - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SRBIJA
„Telekom“ našao način da se RT gleda u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala