- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Agencija Blumberg obustavlja rad novinara u Rusiji, „Si-En-En“ prekida emitovanje

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaŠtand kompanije Blumberg na Peterburškom ekonomskom forumu
Štand kompanije Blumberg na Peterburškom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Novinska agencija Blumberg saopštila je da obustavlja rad svojih novinara u Rusiji nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao zakon o krivičnom kažnjavanju i velikim novčanim kaznama za lažne vesti o Oružanim snagama Rusije, njihovu diskreditaciju, kao i pozive na sankcije Rusiji.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Sa velikim žaljenjem smo doneli odluku da privremeno obustavimo prikupljanje vesti u Rusiji“, izjavio je glavni urednik Džon Mikletvejt.
Prema njegovom mišljenju, „promene u krivičnom zakonu imaju za cilj da svakog nezavisnog izveštača pretvore u kriminalca“, što onemogućava „nastavak bilo kakvog normalnog novinarstva u zemlji“.

„Si-En-En“ prekida emitovanje u Rusiji

Američka televizijska kompanija „Si-En-En“ objavila o prekidu emitovanja u Rusiji.
„‘Si-En-En’ će prekinuti emitovanje programa u Rusiji, a istovremeno ćemo nastaviti da procenjujemo situaciju i naše sledeće korake“, navodi se u saopštenju televizije.
„Si-En-En“ je sledio primer brojnih zapadnih medija koji obustavljaju svoj rad u Rusiji i povlače zaposlene zbog novog zakona.
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o krivičnom i novčanom kažnjavanju za lažne vesti o aktivnostima Oružanih snaga Rusije i pozive na antiruske sankcije.
Putin je takođe potpisao Zakon o sankcijama zbog kršenja prava građana Rusije koji se odnosi na sve strance i ljude bez državljanstva, a ne samo na državljane SAD kako je bilo ranije, saopštio je Kremlj.
Fejsbuk logo - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Rusija blokirala pristup Fejsbuku i Tviteru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala