- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Napad Izraela na aerodrom u Damasku je ozbiljan incident

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Napad Izraela na civilni aerodrom u Siriji je veoma ozbiljan incident koji je na određeno vreme onemogućio isporuku humanitarne robe u Siriju. Moskva je od Izraela zatražila da poštuje rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Ministarstvo saobraćaja Sirije je prošle sedmice saopštilo da su pista aerodroma u Damasku i osvetljenje bili onesposobljeni nakon napada izraelske avijacije, a oštećen je i jedan terminal.
„Na ogromnu žalost poslednji incident je veoma, veoma ozbiljan. To je bio napad na civilni aerodrom, koji je u suštini doveo do prekida rada aerodroma na nekoliko nedelja, uključujući i probleme koji su se javili zbog nemogućnosti da se isporučuje humanitarna roba vazdušnim putem“, rekao je Lavrov i dodao da je Rusija zatražila od Izraela da poštuje Rezoluciju 2254 Saveta bezbednosti UN.
„Nastavićemo da branimo tu poziciju u kontaktima s Izraelom, ali i s drugim zemljama koje su na ovaj ili onaj način uključene u rešavanje sirijske krize“, istakao je Lavrov.
Međunarodni aerodrom u Damasku - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
RUSIJA
Moskva odlučno osuđuje napad Izraela na aerodrom u Damasku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala