- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva odlučno osuđuje napad Izraela na aerodrom u Damasku

© Foto : WikipediaMeđunarodni aerodrom u Damasku
Međunarodni aerodrom u Damasku - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Moskva odlučno osuđuje vazdušne napade Izraela na međunarodni aerodrom u Damasku, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Prinuđeni smo da ponovo naglasimo da su izraelski napadi na teritoriju Sirijske Arapske Republike, koji i dalje traju protivno osnovnim normama međunarodnog prava, apsolutno nedopustivi. Odlučno osuđujemo napad Izraela na najvažniji objekat sirijske civilne infrastrukture", navela je Zaharova.
Ona je podsetila da je aerodrom pretrpeo ozbiljnu materijalnu štetu.
„Oštećena je pista za čiju će obnovu, prema procenama sirijskih tehničkih službi, biti potrebno dosta vremena“, naglasila je Zaharova.
Ministarstvo saobraćaja Sirije je objavilo da se obustavljaju svi letovi preko sirijskog aerodroma.
Prema rečima Zaharove, takva „neodgovorna dejstva stvaraju ozbiljne rizike za međunarodni aviosaobračaj i izlažu realnoj opasnosti živote nevinih ljudi“.
„Zahtevamo od izraelske strane da prekinu tu lošu praksu“, naglasila je Zaharova.
Izraelska avijacija je tokom napada na područje u okolini sirijske prestonice u petak bombardovala pozicije šiitskih formacija koje se bore na strani vladine armije. Kako je saopštio televizijski kanal „Hadas“ iz Dubaija, izraelski vojni avioni su pogodili tri cilja u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala